Twitter: Ο Μασκ κλήτευσε πληροφοριοδότη της εταιρείας, ζητώντας έγγραφα και επικοινωνίες σχετικά με αδυναμίες ασφάλειας

Ο δισεκατομμυριούχος δίνει μάχη για να τερματίσει συμφωνία για την εξαγορά της Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως έγινε γνωστό χθες από δικαστικά έγγραφα

by Times Newsroom

Ο Ίλον Μασκ κλήτευσε έναν πληροφοριοδότη της Twitter Inc, ζητώντας έγγραφα και επικοινωνίες σχετικά με τις αδυναμίες που έχει η εταιρία τόσο σε ζητήματα πλασματικών χρηστών, αλλά και ασφάλειας, καθώς ο δισεκατομμυριούχος δίνει μάχη για να τερματίσει συμφωνία για την εξαγορά της Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως έγινε γνωστό χθες από δικαστικά έγγραφα.

Ο Μασκ ζητάει πληροφορίες από τον πληροφοριοδότη Πέιτερ Ζάτκο κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο η Twitter καταμετράει τους πλασματικούς λογαριασμούς των χρηστών της πλατφόρμας. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι αποχωρεί από τη συμφωνία για την εξαγορά της εταιρίας επειδή η Twitter τον παραπλάνησε, όπως και τις αρμόδιες αρχές, σχετικά με τον αληθινό αριθμό των πλασματικών λογαριασμών.

Επίσης, ο Μασκ ζήτησε έγγραφα και επικοινωνίες σχετικά με προσπάθειες που φέρονται να έγιναν για να αποκρύψουν αδυναμίες σε ζητήματα ασφάλειας, αναφορικά με τη συμμόρφωση με τη συμφωνία της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου του 2011, αλλά και “την εμπλοκή της Twitter σε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα.”

Ένας εκπρόσωπος της Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο Ζάτκο είναι ένας διάσημος χάκερ που είναι γνωστός με το ψευδώνυμο “Mudge,” ενώ τερμάτισε τη θητεία του, ως υπεύθυνος ασφάλειας της Twitter προηγούμενα μέσα στη χρονιά. Ο ίδιος, ανέφερε σε σχετική δήλωσή του που δημοσιοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η εταιρία ισχυρίστηκε ψευδώς ότι διέθετε ένα οργανωμένο σχέδιο ασφάλειας.

Ένας δικηγόρος της Twitter δήλωσε σε μία δικαστική ακρόαση την προηγούμενη εβδομάδα ότι η προσοχή που δίνει ο Μασκ στους πλασματικούς λογαριασμούς ως ενός τρόπου τερματισμού της συμφωνίας εξαγοράς, είναι “νομικά μη σχετική” καθώς η Twitter πάντα έλεγε ότι η αναφορά πλασματικών λογαριασμών στηρίζεται μόνο σε εκτιμήσεις και όχι σε παρουσίαση δεδομένων που δρομολογεί δεσμεύσεις.

Οι δύο πλευρές έχουν καταθέσει αγωγές εκατέρωθεν, ενώ οδηγούνται σε μία πενθήμερη δίκη στις 17 Οκτωβρίου. Ο Μασκ επιθυμεί την έξοδό του από τη συμφωνία και η Twitter ζητάει από την προεδρεύουσα του δικαστηρίου του Ντέλαγουερ Καθαλίν ΜακΚόρμικ να διατάξει την εξαγορά της εταιρίας από τον Μασκ για το συμφωνημένο ποσό των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή.

Η τιμή της μετοχής της Twitter μειώθηκε χθες κατά 1% στα 40,04 δολάρια στη Νέα Υόρκη.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή