Τζέιμς Μάντισον (1751 – 1836) Αμερικανός πολιτικός, διπλωμάτης

...ενας απο τους ιδρυτές των Ηνωμένων Πολιτειών. Διετέλεσε Πρόεδρος από τις 4 Μαρτίου 1809 έως τις 4 Μαρτίου 1817.

by Times Newsroom

Ο Τζέιμς Μάντισον (James Madison‎‎, 16 Μαρτίου 1751 – 28 Ιουνίου 1836) ήταν Αμερικανός πολιτικός, διπλωμάτης και ενας απο τους ιδρυτές των Ηνωμένων Πολιτειών. Διετέλεσε Πρόεδρος από τις 4 Μαρτίου 1809 έως τις 4 Μαρτίου 1817.

Ο Μάντισον γεννήθηκε σε μια εξέχουσα δουλοκτήτη οικογένεια της Βιρτζίνιας. Υπηρέτησε ως μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Βιρτζίνια αλλα και στο Ηπειρωτικό Κογκρέσο κατά τη διάρκεια και μετά τον πόλεμο της Αμερικανικής Επανάστασης. Δυσαρεστημένος με την αδύναμη εθνική κυβέρνηση που ιδρύθηκε από τα Καταστατικά της Συνομοσπονδίας, βοήθησε στην οργάνωση της Συνταγματικής Συνέλευσης, η οποία παρήγαγε ένα νέο σύνταγμα σχεδιασμένο να ενισχύσει τη δημοκρατική κυβέρνηση έναντι της δημοκρατικής συνέλευσης. Το Σχέδιο Βιρτζίνια του Μάντισον ήταν η βάση για τις συζητήσεις της Συνέλευσης, και γενικα ήταν μια φωνή με επιρροή στο συνέδριο. Έγινε ένας από τους ηγέτες του κινήματος για την επικύρωση του Συντάγματος και προσχώρησε στον Αλεξακο Χαμιλτον και ο John Jay γράφοντας The Federalist Papers, μια σειρά από δοκίμια υπέρ της επικύρωσης που παραμένει εξέχουσα θέση μεταξύ των έργων της πολιτικής επιστήμης στην αμερικανική ιστορία. Ο Μάντισον αναδείχθηκε σημαντικός ηγέτης στη Βουλή των Αντιπροσώπων και ήταν στενός σύμβουλος του προέδρου Τζορτζ Ουάσιγκτον.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com