Βατικανό: «Να αντιμετωπιστούν με προσοχή τα υπαρξιακά προβλήματα των νέων», ζήτησε ο πάπας Λέων ο ΙΔ΄

by Times Newsroom

Σε σημερινή του παρέμβαση σε συνέδριο με θέμα την θρησκευτική παρουσία σε πανεπιστήμια και σχολεία, ο πάπας Λέων ο ΙΔ΄ τόνισε ότι «πρέπει να αντιμετωπιστούν με προσοχή τα υπαρξιακά προβλήματα των νέων». Ο ποντίφικας αναφέρθηκε σε «λαβωμένες οικογένειες, ψηφιακή μοναξιά, αίσθημα φόβου ή ακαταλληλότητας μπροστά σε ένα μέλλον το οποίο μοιάζει αβέβαιο».

Ο πάπας υπογράμμισε, παράλληλα, ότι και μέσα στα καθολικά σχολεία και πανεπιστήμια «πολλοί νέοι μπορεί να νιώθουν ανώνυμοι» και ζήτησε τα εκπαιδευτικά αυτά ιδρύματα «να μετατραπούν, πρώτα απ΄όλα, σε σπίτι, σε έναν οικείο χώρο στον οποίο κάποιος σε περιμένει».

Σύμφωνα με τον Λέοντα, ο πρώτος τρόπος με τον οποίο κηρύττει, κανείς, τον λόγο του Κυρίου «περνά από το πώς υποδεχόμαστε τον άλλον», διότι είναι σημαντικό «να υπάρχει κάποιος ο οποίος σε κοιτά στα μάτια, θυμάται το όνομά σου, παρατηρεί την απουσία του και χαίρεται για την επιστροφή σου». Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή