Βίντεο από Ουκρανικό drone που χτυπά ρωσικό αποβατικό στο Φιδονήσι

«Οι εχθρικές μονάδες θα καούν σαν κατσαρίδες»

by Times Newsroom

Σε βίντεο που έδειξε σήμερα Σάββατο και δημοσιεύεται στη Daily Mail, η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι μη επανδρωμένο αεροσκάφους της επέφερε χτύπημα σε ρωσικό αποβατικό πλοίο που προμηθεύει αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα TOR στο νησί Snake.

Στο βίντεο φαίνεται να απεικονίζεται η καταστροφή ενός μεγάλου αποβατικού σκάφους τύπου Serna σε αεροπορική επιδρομή.

«Οι εχθρικές μονάδες που παραμένουν στο Snake Island παραμένουν χωρίς αεροπορική κάλυψη και θα καταστραφούν και θα καούν σαν κατσαρίδες ή ακρίδες», δήλωσε ο Ουκρανός αξιωματούχος Anton Gerashchenko.

Σύμφωνα με άλλες αναφορές, το αποβατικό σκάφος χτυπήθηκε από ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB2.

Ασπρόμαυρα πλάνα έδειχναν μικρές ανθρώπινες φιγούρες να κινούνται πάνω στο αποβατικό σκάφος λίγα λεπτά πριν μια λευκή λάμψη κατακλύσει το σκάφος. Οι φιγούρες συνεχίζουν να κινούνται στο σκάφος μετά το χτύπημα.

Τα πλάνα έδειξαν επίσης μια επίθεση σε ένα κτίριο στο Φιδονησί. Φαίνεται να είναι ρωσικό προσωπικό που περιπολεί γύρω από το κτίριο όταν και αυτό βομβαρδίζεται από τον ουρανό.
Τα πλάνα από το χτύπημα στο σκάφος δεν είχαν ημερομηνία. Μετά το χτύπημα, εθεάθησαν άνθρωποι να κινούνται στο σκάφος.

Η κλάση Serna – ρωσική ονομασία Project 11770 – είναι ένας τύπος αποβατικού σκάφους σχεδιασμένου με «αεροθάλαμο» που κατασκευάστηκε για το ρωσικό ναυτικό. Δώδεκα σκάφη κατασκευάστηκαν μεταξύ 1994 και 2014.

Η σημερινή είδηση έρχεται μια ημέρα μετά τον ισχυρισμό ουκρανικών πηγών ότι έπληξαν τη σύγχρονη ρωσική φρεγάτα Admiral Makarov σε μια επίθεση με πυραύλους Neptune.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση της επίθεσης στο Makarov, η οποία λέγεται ότι προκάλεσε ζημιές στο πολεμικό πλοίο.

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα τελευταία και πιο προηγμένα άρματα μάχης της Ρωσίας εξακολουθούν να είναι ευάλωτα μετά την ανατίναξη ενός από αυτά από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Ένα σύγχρονο άρμα T-90M, το πιο τρομερό του ρωσικού στρατού, καταγράφηκε να καταστρέφεται από πύραυλο στη βορειοανατολική ουκρανική περιοχή της περιφέρειας Χάρκοβο.

Πηγή: dailymail.co.uk

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή