Βίντεο από την κατάληψη του ελληνόκτητου τάνκερ από ιρανικές στρατιωτικές δυνάμεις

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε βίντεο από το ρεσάλτο που έκαναν προχθές Πέμπτη μέλη του ΠΝ της χώρας στο ελληνόκτητο τάνκερ St. Nikolas, ενώ έπλεε στον κόλπο του Ομάν.

by Times Newsroom

Το βίντεο καταγράφει την προσέγγιση με ελικόπτερο της ομάδας των πέντε ενόπλων στο τάνκερ και την επιχείρηση κατάληψής του. Οι ένοπλοι έχουν ξαπλώσει στο δάπεδο του πλοίου τα μέλη του πληρώματος, ενώ ελικόπτερο πετά σε απόσταση αναπνοής από το τάνκερ.

Το ελληνόκτητο τάνκερ σημαίας Νήσων Μάρσαλ, της εταιρείας Empire Navigation, είχε φορτώσει 145.000 τόνους πετρελαίου στο λιμάνι της Βασόρας και κατευθυνόταν προς την Αλίαγα της Τουρκίας μέσω της Διώρυγας του Σουέζ, σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία Empire Navigation, η οποία δήλωσε ότι έχασε την επαφή με το πλοίο. Σύμφωνα με την εταιρεία, στο πλοίο επιβαίνει 19μελές πλήρωμα, 18 Φιλιππινέζοι και ένας Έλληνας, ενώ το τάνκερ είχε ναυλωθεί από την τουρκική εταιρεία διυλιστηρίων Tupras.

Δείτε το βίντεο που μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση:

Μετά την κατάληψή του το τάνκερ μεταφέρθηκε στο αγκυροβόλιο του Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν, ενώ οι Ιρανοί έχουν απενεργοποιήσει το σύστημα δορυφορικών επικοινωνιών του δεξαμενόπλοιου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com