Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Κανείς τρομοκρατικός οργανισμός δεν έχει το θράσος της Ρωσίας

Οργισμένο μήνυμα του Ουκρανού ηγέτη μετά την επίθεση στη Βινίτσια – Απείλησε το πλήρωμα που εκτόξευσε τους πυραύλους

by Times Newsroom

Η επίθεση στη Βίνιτσια βρέθηκε στο επίκεντρο του νυχτερινού διαγγέλματος του προέδρου της ΟυκρανίαςΒολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος τόνισε πως μέχρι στιγμής οι νεκροί είναι 23, αλλά, δυστυχώς, αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί όσο θα μεταφέρονται τα ερείπια.

Εμφανώς οργισμένος, ο Ουκρανός ηγέτης, δεν απευθύνθηκε μονάχα στον ουκρανικό λαό, μα σε ολόκληρο το δημοκρατικό κόσμο. «Αποδείχθηκε εκ νέου ότι η Ρωσία πρέπει να αναγνωριστεί ως τρομοκρατικό κράτος. Κανένα άλλο κράτος στον κόσμο δεν αποτελεί τέτοια τρομοκρατική απειλη όπως η Ρωσία. Κανένα άλλο κράτος στον κόσμο δεν επιτρέπει στον εαυτό του να καταστρέφει ειρηνικές πόλεις και απλές ανθρώπινες ζωές με πυραύλους Κρουζ και πυραύλους κάθε μέρα», δήλωσε.

«Ως αποτέλεσμα της πυραυλικής επίθεσης στη Βινίτσια 23 άνθρωποι πέθαναν, μεταξύ τους και τρία παιδιά κάτω των δέκα ετών», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι. «Δυστυχώς, αυτός δεν είναι ο τελικός απολογισμός. Γίνεται καθαρισμός από τα ερείπια και δεκάδες άνθρωποι ακόμη αγνοούνται. Βαριά τραυματισμένοι βρίσκονται στο νοσοκομείο», συνέχισε. Υποστήριξε επίσης πως ένας από τους πυραύλους έπληξε ιατρικό κέντρο.

«Αν κάποιος», πρόσθεσε, «πραγματοποιούσε μια επίθεση με πύραυλο σε ιατρικό κέντρο στη Δρέσδη ή στο Ντάλας, θεός φυλάξοι, πώς θα τον αποκαλούσαμε; Δεν θα τον λέγαμε τρομοκράτη; Στη Βινίτσια πέθανε ένα κορίτσι τεσσάρων ετών, τεσσάρων ετών! Η μητέρα της βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση! Η Ρωσία έβαλε τέλος στη ζωή του κοριτσιού τη στιγμή που στη Χάγη γινόταν συμβούλιο για τα εγκλήματα πολέμου που έχει διαπράξει στην Ουκρανία. Μπορείτε να φανταστείτε μια άλλη τρομοκρατική οργάνωση με τέτοιο θράσος; Να σκοτώσει ακριβώς τη στιγμή που η διεθνής κοινότητα συζητά τα προηγούμενα εγκλήματά του».

«Η Ρωσία δείχνει ποια είναι η άποψή της για το διεθνές δίκαιο, για την Ευρώπη και για ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο», ανέφερε ο Ζελένσκι που δεν σταμάτησε εκεί. «Πλέον, δεν μπορεί κανείς να αμφιβάλλει ότι είναι απαραίτητο και το συντομότερο δυνατό ένα Ειδικό Δικαστήριο εναντίον της Ρωσίας», δήλωσε και επανέλαβε πως πρέπει να δημιουργηθεί μηχανισμός που θα απορροφά τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας στο εξωτερικό και θα τα διοχευτεύει ως αποζημίωση σε όσους έχουν πληγεί από τα χτυπήματά της.

«Η τρομοκρατία είναι αρρώστια κι αν ένας τρομοκράτης δεν τιμωρηθεί όπως του αρμόζει τότε κι άλλοι τρομοκράτες θα ενθαρρυνθούν», υπογράμμισε ο Ζελένσκι που έκλεισε με μια απειλή προς το πλήρωμα του υποβρυχίου απ’ όπου εκτοξεύθηκαν οι πύραυλοι που χτύπησαν τη Βινίτσια: «Θέλω να πω στο πλήρωμα που εκτόξευσε τους πυραύλους που έπληξαν τη Βινίτσια, ότι πρέπει να ξέρουν πως η φυλακή είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να αντιμετωπίσουν».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com