Βουλγαρία: Εικόνες Αποκάλυψης από τις σφοδρές πλημμύρες – Τρεις νεκροί και χιλιάδες τουρίστες σε απόγνωση

Τουλάχιστον τρεις νεκρούς έχει αφήσει πίσω της η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τη Βουλγαρία τα τελευταία 24ωρα, από την οποία υποφέρουν τόσο οι ντόπιοι, όσο και χιλιάδες τουρίστες.

by Times Newsroom

Τη ζωή του έχασε ένας 61χρονος οικοδόμος, ο οποίος πνίγηκε, ενώ το πτώμα ενός άνδρα εντοπίσθηκε σήμερα με drone και περισυνελέγη, ανακοίνωσε ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας. Την ίδια ώρα πολλοί είναι και οι αγνοούμενοι, με μία γυναίκα να έχει παρασυρθεί από τη φουσκωμένη θάλασσα, ενώ δύο ακόμη γυναίκες – η πρόεδρος του τοπικού δικαστηρίου και η κόρη της – αναζητούνται, καθώς το Ι.Χ. όπου επέβαιναν παρασύρθηκε από τα νερά ενός ποταμού, καθώς διέσχιζε μία γέφυρα που κατέρρευσε.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες επιδεινώθηκαν αιφνιδίως χθες (5/9), προκαλώντας πανικό σε χιλιάδες τουρίστες που περνούσαν το τριήμερό τους στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Η πόλη του Τσάρεβο, η οποία επλήγη σφοδρά από την κακοκαιρία, κήρυξε ημέρα πένθους.

Αποκλεισμένοι δρόμοι, αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα και τροχόσπιτα, πλημμυρισμένα κάμπινγκ: σε όλο το μήκος της ακτής μέχρι τα σύνορα με την Τουρκία, κάτοικοι και εθελοντές προσπαθούν να καθαρίσουν τα φερτά υλικά και τα συντρίμμια. «Σε διάστημα 24 ωρών έπεσε όγκος βροχής που αντιστοιχεί σε πολλούς μήνες. Έχει να συμβεί από το 1994», δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης.

«Περίπου 4.000 άνθρωποι έχουν πληγεί», δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Ζαρίτσα Ντίνκοβα που έφθασε επιτόπου και διαπίστωσε ότι υπάρχουν δυσκολίες για την απομάκρυνσή τους.

Αν και οι πλημμύρες στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας είναι σπάνιες, το φαινόμενο γίνεται όλο και πιο συχνό στην Βουλγαρία εξαιτίας της κλιματικής απορρύθμισης. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Περιβάλλοντος Τζούλιαν Ποπόφ απηύθυνε προειδοποίηση για τους κινδύνους που προέρχονται « από την κακή κατάσταση των υποδομών και τον μεγάλο αριθμό των οικοδομών στις ακτές».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com