Βουλγαρία: Μεγάλο άγαλμα ανακαλύφθηκε στην αρχαία πόλη Ηράκλεια Σιντική

Ο δήμος Πέτριτς ανέφερε ότι το μαρμάρινο άγαλμα, βρέθηκε σε στοά της αρχαίας μακεδονικής πόλης.

by Times Newsroom

Η ομάδα του καθηγητή αρχαιολογίας Λουντμίλ Βαγκαλίνσκι ανακάλυψε ένα μεγάλο μαρμάρινο άγαλμα (μεγαλύτερου του ανθρώπινου μεγέθους) κατά τη διάρκεια των σωστικών ανασκαφών στην αρχαία πόλη της Ηράκλειας Σιντικής, όπως δημοσίευσε σήμερα το πρωί το βουλγαρικό ιδιωτικό πρακτορείο Fokus.

Ο δήμος Πέτριτς ανέφερε ότι το μαρμάρινο άγαλμα, βρέθηκε σε στοά της αρχαίας μακεδονικής πόλης.

Φωτό: Μαρμάρινα αγάλματα που έχουν ανακαλυφθεί στην Ηράκλεια Σιντική (bnt)

Οι εργασίες για την πλήρη αποκάλυψή του θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, γιατί πρέπει να είναι εξαιρετικά ακριβείς για να μην καταστραφεί.

Σε αυτό το στάδιο, δεν είναι ξεκάθαρο αν το γλυπτό διατηρείται πλήρως, αλλά σύμφωνα με τους αρχαιολόγους όλα δείχνουν ότι πρόκειται για αρχαία θεότητα.

Επιγραφή Ηράκλειας Σιντικής

Τις επόμενες ημέρες θα ενισχυθεί η ασφάλεια στην αρχαία πόλη λόγω του σημαντικού ευρήματος.

Όπως σημειώνεται αυτό έγινε μετά από επιμονή του επικεφαλής των μελετών καθ. Λουντμίλ Βαγκαλίνσκι, που συζήτησε με τον δήμαρχο Ντίμιταρ Μπρούτσκοφ.

Η επιγραφή ‘Αλεξάνδρου’ από την αρχαία μακεδονική πόλη Ηράκλεια Σιντική

Η αρχαιολογική έρευνα ξεκίνησε την πρώτη Ιουλίου και θα συνεχιστεί μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου. Ο Δήμος Πέτριτς θα συνεχίσει την υποστήριξή του για την ανάπτυξη αυτής της σημαντικής τοποθεσίας.

Νόμισμα που βρέθηκε στην αρχαία Ηράκλεια Σιντική

Στην αρχαία μακεδονική πόλη Ηράκλεια Σιντική, έχουν βρεθεί σημαντικές αρχαιότητες που δείχνουν το μέγεθος της πόλης και τον πολιτισμό της.  Ενδεικτικές είναι και οι ελληνικές επιγραφές που εμπλουτίζουν σημαντικά την ιστορία της.

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com