Βραζιλία: Αυξάνεται το προοβάδισμα του Λούλα έναντι του Μπολσονάρου στις δημοσκοπήσεις

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα προηγείται κατά πολύ του απερχόμενου προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

by Times Newsroom

Αν γίνονταν σήμερα οι εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για τις 2 Οκτωβρίου, ο Λούλα θα εξασφάλιζε περί το 45% των ψήφων στον πρώτο γύρο, ενώ ο Μπολσονάρου περίπου το 33%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Datafolha.

Ο υποψήφιος των σοσιαλιστών, ο Τσίρο Γκόμες, έρχεται στην τρίτη θέση με 8%.

Τα ποσοστά αυτά αφήνουν να εννοηθεί ότι πιθανόν να υπάρξει επαναληπτικός γύρος ανάμεσα στον αριστερό Λούλα και τον ακροδεξιό Μπολσονάρου.

Η δημοσκόπηση Datafolha προβλέπει ότι ο Λούλα θα εξασφάλιζε σχεδόν το 54% των ψήφων στον δεύτερο γύρο, στο τέλος Οκτωβρίου, και θα κέρδιζε τις εκλογές και ο Μπολσονάρου το 38%.

Ο Λούλα κυβέρνησε τη Βραζιλία από το 2003 ως το 2010.

Βοήθησε εκατομμύρια ανθρώπους να γλιτώσουν από την ακραία φτώχεια χάρη στα κοινωνικά του προγράμματα.

Η Βραζιλία γνώρισε οικονομική άνθηση στη διάρκεια της θητείας του, αλλά το ίδιο συνέβη και με τη διαφθορά.

Το 2018 ο Λούλα καταδικάστηκε σε πολυετή ποινή κάθειρξης για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος.

Αποφυλακίστηκε όμως πρόωρα το 2019 και τον περασμένο χρόνο το Ανώτερο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο ανέτρεψε την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του επιτρέποντάς του να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή.

Ο Μπολσονάρου έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι δεν θα δεχτεί μια εκλογική ήττα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com