Βραζιλία: Συνελήφθη ο πρώην Πρόεδρος Μπολσονάρου

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Βραζιλίας απήγγειλε κατηγορίες στον πρώην Πρόεδρο Μπολσονάρου για υπεξαίρεση δημόσιας περιουσίας, εγκληματική ένωση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε σχέση με ένα σκάνδαλο με κοσμήματα κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.

by Times Newsroom

Η έρευνα οδήγησε επίσης σε κατηγορίες εναντίον άλλων 11 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του πρώην υπουργού Ορυχείων και Ενέργειας Μπέντο Αλμπουκέρκι και του πρώην προσωπικού βοηθού του Μπολσονάρο, αντισυνταγματάρχη Μάουρο Σέζαρ Μπαρμπόσα Σιντ.

Ο Μπολσονάρου και οι δικηγόροι του έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία που σχετίζεται με την υπόθεση, καθώς και το πλήθος των ερευνών που αντιμετωπίζει ο πρώην πρόεδρος. Αυτά περιλαμβάνουν φερόμενη εντολή σε έναν βοηθό να χειραγωγήσει τα αρχεία δημόσιας υγείας για να παραποιήσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού του για τον COVID-19, για το οποίο είχε ήδη κατηγορηθεί, καθώς και συμμετοχή σε υποκίνηση εξέγερσης στην πρωτεύουσα Μπραζίλια στις 8 Ιανουαρίου 2023 που προσπάθησε να εκδιώξει τον διάδοχό του από την εξουσία.

Με την ολοκλήρωση της έρευνας, η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, όπου ο δικαστής Alexandre de Moraes ορίστηκε ως εισηγητής.

Οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι ο Μπολσονάρο υπεξαίρεσε κοσμήματα, τα οποία προορίζονταν για την κυβέρνηση της Βραζιλίας, και χρησιμοποίησε βοηθούς για να πουλήσει κάποια από αυτά τα αντικείμενα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com