Βρετανία: Φυλάκιση 18 μηνών σε βουλευτή του Μπόρις Τζόνσον για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι «αποσύρεται από τον πολιτικό βίο»

by Times Newsroom

Ο βουλευτής του Μπόρις Τζόνσον, Ιμράν Άχμαντ Χαν, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών, καθώς το δικαστήριο του Σάουθγουορκ στη Βρετανία, τον έκρινε ένοχο για σεξουαλική επίθεση σε ένα 15χρονο αγόρι το 2008.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο 48χρονος βουλευτής της περιοχής Ουέικφιλντ στη βόρεια Αγγλία, είχε αρνηθεί τις καταγγελίες, αλλά καταδικάστηκε για την κακοποίηση του ανήλικου σε ένα σπίτι το 2008. Το θύμα είχε αποφασίσει τότε να μην προχωρήσει σε καταγγελία, αλλά όταν ο Αχμάντ Καν εξελέγη βουλευτής το 2019, το παιδί κινήθηκε δικαστικά.

Ο Ιμράν Άχμαντ Χαν είχε παραιτηθεί από το κόμμα του Μπόρις Τζόνσον ένα μήνα πριν εκδοθεί η απόφαση, ενώ πλέον ανακοίνωσε ότι «αποσύρεται από τον πολιτικό βίο».

Σημειώνεται, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα διάφορα σκάνδαλα που αφορούν την βρετανική κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον έχουν βγει στη δημοσιότητα, όπως τα κορονοπάρτι που κατηγορείται ότι συμμετείχε ο Βρετανός πρωθυπουργός την περίοδο του lockdown ή το γεγονός ότι φοροδιαφεύγει νόμιμα η γυναίκα του υπουργού Οικονομικών που είναι κόρη εκατομμυριούχου.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com