Βρετανία: Πέθανε ο συγγραφέας Τζόζεφ Ντιλέινι

Τα βιβλία του, που μεταφράστηκαν σε 30 γλώσσες, μεταξύ των οποίων και στα ελληνικά, πούλησαν περισσότερα από 4,5 εκατ. αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

by Times Newsroom

Ο γνωστός για τη σειρά μυθιστορημάτων για νέους «The Wardstone Chronicles», συγγραφέας, Τζόζεφ Ντιλέινι, πέθανε σε ηλικία 77 ετών έπειτα από ασθένεια, ανακοίνωσε σήμερα (18.08.2022) η οικογένειά του.

Πρώην καθηγητής αγγλικών, ξεκίνησε σε σχετικά μεγάλη ηλικία να γράφει φανταστική λογοτεχνία και μυθιστορήματα για νέους.

Έπειτα από ένα πρώτο έργο με ψευδώνυμο το 1997, δημοσίευσε τον πρώτο τόμο της σειράς Spook’s (The Wardstone Chronicles) to 2004, που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 2014. Έπειτα από αυτή την πρώτη επιτυχία, εγκατέλειψε το επάγγελμα του εκπαιδευτικού και ακολούθησαν άλλοι 12 τόμοι μέχρι το 2017.

Ήταν επίσης συγγραφέας των «Starblade Chronicles»,και πολλών συλλογών διηγημάτων φαντασίας που αρδεύονται όλα από την ίδια φλέβα.

«Εμπνεύστηκα από τον Τόλκιεν και ήθελα να γράψω όπως εκείνος», είχε εξηγήσει στον ιστότοπό του.

Όμως μετά την απόρριψη πολλών χειρογράφων, προσανατολίστηκε προς τη λογοτεχνία για νέους ακολουθώντας τη συμβουλή του λογοτεχνικού πράκτορά του. «Δεν το μετανιώνω καθόλου», είχε προσθέσει εκφράζοντας τη χαρά του για τα πολλά ταξίδια και τις συναντήσεις με νέους που ακολούθησαν.

Ο αποχαιρετισμός της οικογένειας

Τα τρία παιδιά του αποχαιρέτησαν με μια ανακοίνωση έναν συγγραφέα «με μια χωρίς όρια φαντασία» και έναν «θαυμάσιο πατέρα» που τους διηγείτο όταν ήταν παιδιά «τρομακτικές ιστορίες που δεν πρέπει να τις διηγείται κανείς αφού πέσει η νύχτα».

Απέτισαν επίσης φόρο τιμής σε έναν «εξαιρετικά στοργικό άνδρα, με μεγάλη αίσθηση του χιούμορ, ιδιαίτερα έπειτα από ένα ποτήρι κρασί», και που είχε συνεχίσει να γράφει «για όσο χρόνο μπορούσε».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή