Βρετανία: Συγνώμη από Σούνακ- «Έδωσα τα πάντα»- Υπέβαλε την παραίτηση του

Οι ύστατες προσπάθειες του πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ να κερδίσει τους ψηφοφόρους απέτυχαν, παρά τις προειδοποιήσεις των Συντηρητικών ότι μια κυβέρνηση των Εργατικών θα οδηγήσει σε υψηλότερους φόρους. Ζητώ συγνώμη Αναλαμβάνω την ευθύνη για την ήττα φέρεται να είπε ο Σουνάκ στους υποστηρικτές του στο Ρίτσμοντ και το Βόρειο Άλλερτον.

by Times Newsroom

«Θα ήθελα να πω καταρχήν συγνώμη. Έδωσα τα πάντα από τη θέση μου και εσείς ως πολίτες αποφασίσατε ότι η ηγεσία του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να αλλάξει και εσείς είσαστε εκείνοι που αποφασίζετε» ανέφερε στις πρώτες δηλώσεις του ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Η. Βασιλείου Ρίσι Σούνακ.

Ο Σούνακ μίλησε έξω από τον αριθμό 10 της Ντάουνιγκ Στριτ και ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για την βαριά ήττα των Συντηρητικών. «Λυπάμαι και ζητώ συγνώμη απ’ όλους τους πολίτες που δεν μπορέσαμε να τους ικανοποιήσουμε. Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους βουλευτές που έχασαν τη θέση τους τους στη Βουλή των Κοινοτήτων».

Όπως είπε θα ζητήσει την παραίτησή του και ως αρχηγός του κόμματος των Συντηρητικών όταν ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διεργασίες. Έχοντας τη σύζυγό του να του συμπαραστέκεται ο Σούνακ θέλησε να κάνει έναν απολογισμό της θητείας του στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Ο κ. Sunak λέει ότι η κρίση του κοινού είναι η μόνη κρίση που έχει σημασία και ότι άκουσε την “οργή” και την “απογοήτευση” των ψηφοφόρων.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός ζητά συγγνώμη από τους υποψήφιους και τους προεκλογικούς φορείς των Συντηρητικών, λέγοντας: “Λυπάμαι που δεν μπορέσαμε να αποδώσουμε αυτό που άξιζαν οι προσπάθειές σας”

Είπε ειδικότερα: «Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, θα παραιτηθώ από αρχηγός του κόμματος, όχι αμέσως, αλλά μόλις ολοκληρωθούν οι επίσημες διαδικασίες για την επιλογή του διαδόχου μου». Πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό το Συντηρητικό Κόμμα να ανασυγκροτηθεί ώστε να αποτελέσει μια αποτελεσματική αντιπολίτευση.

Κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στα «επιτεύγματά» του, μεταξύ των οποίων η μείωση του πληθωρισμού και το ότι το Λονδίνο ανέλαβε ηγετικό ρόλο στις παγκόσμιες προσπάθειες για την υποστήριξη της Ουκρανίας στον πόλεμό της με τη Ρωσία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com