Βρετανός έφηβος που είχε εξαφανιστεί στην Ισπανία εντοπίστηκε έξι χρόνια μετά στη Γαλλία

Ο ανήλικος ήταν καλά στην υγεία του και είπε ότι δεν είχε κακοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο.

by Times Newsroom

Ένα 17χρονο αγόρι από το Όλνταμ της Βρετανίας που εξαφανίστηκε στην Ισπανία το 2017 βρέθηκε στη Γαλλία, αναφέρει το BBC. Ο έφηβος, ονόματι Alex Batty, βρέθηκε στην πόλη Revel, ανατολικά της Τουλούζης, νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Πριν από έξι χρόνια, ο 11χρονος τότε  Άλεξ, βρισκόταν σε διακοπές με τη μητέρα και τον παππού του όταν εξαφανίστηκαν στην Ισπανία. Η μητέρα και ο παππούς δεν έχουν εντοπιστεί αλλά παραμένουν καταζητούμενοι σε σχέση με την εξαφάνιση του ανήλικου παιδιού.

Η γιαγιά του – και νόμιμη κηδεμόνας του – Susan Caruana δήλωσε στο BBC το 2018 ότι πίστευε ότι η μητέρα του Alex Melanie Batty και ο παππούς David Batty τον είχαν πάρει για να ζήσει με μια πνευματική κοινότητα στο Μαρόκο. Είπε τότε ότι αναζητούσαν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής και δεν ήθελαν να πάει ο Άλεξ στο σχολείο.

Ένας τοπικός δημοσιογράφος δήλωσε στο BBC ότι ένας οδηγός διανομών είχε εντοπίσει το αγόρι να περπατάει σε έναν δρόμο στους πρόποδες των Πυρηναίων, με ένα σακίδιο και ένα skateboard και, λυπημένος, το πήρε μαζί του.

«Πέρασαν τρεις ώρες μαζί στο αυτοκίνητο και το αγόρι διηγήθηκε την ιστορία του», δήλωσε ο Remi Buhagiar της εφημερίδας La Depeche.

«Είπε ότι ζούσε σε ένα είδος περιπλανώμενης κοινότητας. Δεν βρισκόταν κάτω από καμία επιβολή, αλλά είπε ότι βρήκε τη μητέρα του λίγο παράξενη και αποφάσισε ότι δεν ήθελε αυτό το είδος ζωής και ότι ήθελε να χαράξει το δικό του δρόμο – γι’ αυτό αποφάσισε να φύγει», πρόσθεσε.

«Ρώτησε τον οδηγό αν μπορούσε να δανειστεί το τηλέφωνό του και έστειλε μήνυμα μέσω Facebook στη γιαγιά του, λέγοντας ότι ήταν καλά και ήθελε να τη δει. Δεν ήταν σίγουρος αν έλαβε το μήνυμα», είπε.

Η περιοχή στους πρόποδες των Πυρηναίων είναι γνωστή για την προσέλκυση ανθρώπων που αναζητούν εναλλακτικό τρόπο ζωής.

Το αγόρι φροντίζουν επί του παρόντος οι κοινωνικές υπηρεσίες.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com