Ξέσπασε πολιτική κρίση στην Ουκρανία – κατηγορείται ο Ζελένσκι για αυταρχισμό

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο επέκρινε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι, υποστηρίζοντας ότι η Ουκρανία στρέφεται προς τον αυταρχισμό.

by Times Newsroom

Ενώ ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας συνεχίζεται, ο Βιτάλι Κλίτσκο, δήμαρχος του Κιέβου, της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, μίλησε στο Der Spiegel, ένα από τα κορυφαία μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο επέκρινε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι, υποστηρίζοντας ότι η Ουκρανία στρέφεται προς τον αυταρχισμό.

Ο Κλίτσκο ισχυρίστηκε ότι η χώρα ήταν «χωρίς ηγέτες» τους πρώτους μήνες του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022.

 Δήλωσε συγκεκριμένα: «Υπήρχε σαφές χάος και οι δήμαρχοι έπαιξαν βασικό ρόλο στην άμυνα των πόλεων και στην υποστήριξη του στρατού».

Ο δήμαρχος του Κιέβου, ο οποίος ήταν γνωστός για την αντίθεσή του στον Ζελένσκι πριν από τον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας, έδωσε την ακόλουθη απάντηση στο ερώτημα εάν η δημοκρατία στην Ουκρανία απειλείται σοβαρά:

«Ναι, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να μετατραπεί η Ουκρανία σε ένα αυταρχικό κράτος, γιατί οι Ουκρανοί είναι ένας λαός που αγαπά την ελευθερία».

Ο Κλίστκο ισχυρίστηκε ότι οι μόνοι ανεξάρτητοι θεσμοί στην Ουκρανία είναι οι δήμοι, αλλά και αυτοί δέχονται έντονη πίεση.

Έκανε γνωστό ότι δεν είχαν ούτε μία προσωπική συνάντηση, ή τηλεφωνική συνομιλία με τον Ζελένσκι από την ημέρα που ξεκίνησε η σύγκρουση με τη Ρωσία: «Μετά από ένα σημείο, θα περάσουμε σε μια κατάσταση όπου όλα θα εξαρτώνται από τη διάθεση ενός και μόνο προσώπου».

Cumhuriyet

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com