Υποχρεωτικά και στην Αυστραλία τα τεστ κορωνοϊού για τους ταξιδιώτες από την Κίνα

Οι ταξιδιώτες από την Κίνα στην Αυστραλία θα έχουν την υποχρέωση να προσκομίζουν βεβαίωση πως υποβλήθηκαν σε εξέταση για τον νέο κορονοϊό με αρνητικό αποτέλεσμα από την Πέμπτη 5η Ιανουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο αυστραλός υπουργός Υγείας Μαρκ Μπάτλερ.

by Times Newsroom

Η Αυστραλία ακολουθεί τα βήματα αρκετών άλλων χωρών όπου ανακοινώνονται τελευταία παρόμοιοι περιορισμοί.

Το μέτρο λαμβάνεται προληπτικά, εξήγησε ο κ. Μπάτλερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Πανομοιότυπη διάταξη ανακοίνωσε χθες Σάββατο η κυβέρνηση του Καναδά, από την 5η Ιανουαρίου και καταρχήν για τριάντα ημέρες.

Η Νότια Κορέα, η Ισπανία και η Γαλλία προστέθηκαν την Παρασκευή στον μεγεθυνόμενο αριθμό χωρών, συμπεριλαμβανομένων ιδίως των ΗΠΑ και της Ινδίας, που έκαναν υποχρεωτικό οι ταξιδιώτες από την Κίνα να είναι εφοδιασμένοι με αρνητικά τεστ για τον νέο κορονοϊό.

Η έκρηξη του αριθμού των μολύνσεων από τον ιό στην Κίνα μετά τον απότομο τερματισμό της πολιτικής «zero COVID» στις αρχές Δεκεμβρίου προκαλεί εντεινόμενη ανησυχία διεθνώς. Την Παρασκευή, στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας συναντήθηκαν με κινέζους αξιωματούχους και τους κάλεσαν να μοιράζονται δεδομένα «σε πραγματικό χρόνο» για το γονιδίωμα του SARS-CoV-2, τις εισαγωγές σε νοσοκομεία και μονάδες εντατικής θεραπείας και τους θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή