Ζελένσκι: Ο Ναβάλνι δολοφονήθηκε από τον Πούτιν

Ο Ουκρανός πρόεδρο, Βολόντιμιρ Ζελένσκι αναφερόμενος στο θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι είπε πως είναι «προφανές» ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν ευθύνεται άμεσα για τον θάνατο του.

by Times Newsroom

Μιλώντας στη Γερμανία ο Ζελένσκι είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν ενδιαφέρεται για το ποιος πεθαίνει αρκεί να είναι ασφαλής η εξουσία του.

«Προφανώς ο Ναβάλνι δολοφονήθηκε από τον Πούτιν, όπως τόσες χιλιάδες άλλοι. Ο Πούτιν δεν ενδιαφέρεται ποιος θα πεθάνει και προσπαθεί να διατηρήσει τη θέση του. Πρέπει να λογοδοτήσει για τα εγκλήματά του», δήλωσε ο κ. Ζελένσκι στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, στο Βερολίνο.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός καγκελάριος είπε πως «η Ρωσία δεν είναι εδώ και καιρό δημοκρατία (…) Ο Ναβάλνι πιθανόν πλήρωσε το θάρρος του με την ζωή του». Υπενθύμισε ακόμα ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι είχε νοσηλευθεί στο Βερολίνο έπειτα από δηλητηρίαση και είχε το θάρρος να επιστρέψει κατόπιν στην Ρωσία. «Τώρα πλήρωσε πιθανότατα αυτό του το θάρρος με τη ζωή του», πρόσθεσε ο καγκελάριος και σημείωσε: «Τώρα γνωρίζουμε ακριβώς τι είδους καθεστώς βρίσκεται στην εξουσία στην Μόσχα. Η Ρωσία δεν είναι πλέον εδώ και καιρό δημοκρατία».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com