Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν πιστούς από εκκλησία της πολιτείας Καντούνα

Εκπρόσωπος της αστυνομίας στην πολιτεία Καντούνα επιβεβαίωσε την επίθεση, αλλά απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό απαχθέντων.

by Times Newsroom

Ένοπλοι εισέβαλαν προχθές Κυριακή σε εκκλησία Βαπτιστών στην πολιτεία Καντούνα της βορειοδυτικής Νιγηρίας και απήγαγαν 40 πιστούς, εκ των οποίων 15 κατάφεραν να διαφύγουν, δήλωσε σήμερα θρησκευτικός αξιωματούχος.

«25 άνθρωποι κρατούνται ακόμη αιχμάλωτοι», είπε ο πάστορας Τζόζεφ Χαγιάμπ για την επίθεση στην εκκλησία της πόλης Τσίκουν.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας στην πολιτεία Καντούνα επιβεβαίωσε την επίθεση, αλλά απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό απαχθέντων.

Στη Νιγηρία, συμμορίες επιδίδονται συχνά σε απαγωγές με σκοπό να ζητήσουν λύτρα, κυρίως στο βορειοδυτικό και κεντρικό τμήμα της χώρας. Οι όμηροι κρατούνται σε πρόχειρους καταυλισμούς μέσα σε αχανείς δασικές εκτάσεις, όσο οι ένοπλοι διαπραγματεύονται την καταβολή λύτρων προκειμένου να τους απελευθερώσουν.

Τον προηγούμενο μήνα, 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ενόπλους σε χωριό της πολιτείας Καντούνα, εν μέσω συγκρούσεων μεταξύ κτηνοτρόφων και γεωργών για τους υδάτινους πόρους και τα βοσκοτόπια της περιοχής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή