21ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου

...οι εκδηλώσεις του θα πραγματοποιηθούν στον υπαίθριο χώρο του Ιερού Σπηλαίου της Αποκάλυψης, από τις 30 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου, κάθε βράδυ στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο.

by Times Newsroom

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το 21ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου οι εκδηλώσεις του οποίου θα πραγματοποιηθούν στον υπαίθριο χώρο του Ιερού Σπηλαίου της Αποκάλυψης, από τις 30 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου, κάθε βράδυ στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο. Πρόκειται για σημαντικό καλλιτεχνικό θεσμό με κύριο γνώμονα την ανάδειξη της τέχνης της θρησκευτικής μουσικής. Χορωδίες και μουσικά σύνολα, φωνές και μουσικά όργανα θα δημιουργήσουν μια γέφυρα πολιτισμού, αποδίδοντας την πολλαπλότητα της μουσικής μέσα από το πρίσμα της πίστης και της θρησκευτικότητας.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του 21ου Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου μοιράζονται, για ακόμη μια χρονιά, από κοινού οι καταξιωμένοι μουσικοί Τάνια Σικελιανού και ο Σωτήρης Δεσπότης. Τους πλαισιώνουν η Χορωδία Ψαλτικής «Κλείδα», η γυναικεία Χορωδία «Καλλιτεχνήματα» υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Μιχαλοπούλου, καθώς και οι καταξιωμένοι μουσικοί Νίκος Χαριζάνος, Κώστας Μαντζώρος, Αναστάσιος Στέλλας, Claude και Odile Delangle, η Ευτυχία Βενιώτα, ο Γιώργος Λυγερίδης, ο Στάθης Σκανδαλίδης και η Μαριάννα Σπύρακου. Το φεστιβάλ θα παρουσιάσει ο μουσικογράφος Θωμάς Ταμβάκος.

Στρατηγικοί εταίροι της διοργάνωσης είναι η Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου και ο Δήμος Πάτμου. Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του ΕΟΤ.

Συνοπτικό Πρόγραμμα

  • Τετάρτη 30.08.2023

Ψαλτικό Ανθολόγιο

Χορωδία Ψαλτικής «ΚΛΕΙΔΑ»

Γαλάνης Δημήτριος (Χοράρχης)

  • Πέμπτη 31.08.2023

Το Αιώνιο Παρόν

Βυζαντινά στοιχεία με ηλεκτρονική μουσική

Νίκος Χαριζάνος συνθέτης

Κώστας Μαντζώρος, ηλεκτρονική σύνθεση

Τάνια Σικελιανού βιολί

Αναστάσιος Στέλλας φωνή

  • Παρασκευή 01.09.2023

Α Ceremony Of…. Classics

Γυναικεία Χορωδία «Καλλιτεχνήματα»

Διδασκαλεία/Διεύθυνση Μαρία Μιχαλοπούλου

Συνοδεία Πιάνου Μαριάννα Σπυράκου

  • Σάββατο 02.09.2023

Από το μουσικό στο πνευματικό -«From the Musical to the Spiritual»

Claude Delangle σαξόφωνο

Odile Delangle πιάνο

Ευτυχία Βενιώτα πιάνο

Γιώργος Λυγερίδης σαξόφωνο

  • Κυριακή 03.09.2023

4 Εποχές του A. Vivaldi +

Για βιολί και κιθάρα

Τάνια Σικελιανού Βιολί

Στάθης Σκανδαλίδης Κιθάρα

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή