Ρούμεν Ράντεφ: Το σύστημα ασφαλείας στην Ευρώπη καταρρέει μπροστά στα μάτια μας

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, μιλώντας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την επίθεση κατά της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.

by Times Newsroom

Όποιο και αν είναι το παρασκήνιο, όποιο κι αν είναι το πρόσχημα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την επίθεση κατά της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, τις απώλειες, την καταστροφή και τα τεράστια δεινά, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Ρουμάνο ομόλογό του Κλάους Γιοχάνις στο Βουκουρέστι, όπου ο Ράντεφ πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας.

Ο αρχηγός του βουλγαρικού κράτους δήλωσε ότι «ο πόλεμος στην άμεση γειτονιά των συνόρων μας αλλάζει το περιβάλλον ασφαλείας στην περιοχή μας. Το σύστημα ασφαλείας στην Ευρώπη, που χρειάστηκε δεκαετίες για να οικοδομηθεί, καταρρέει μπροστά στα μάτια μας”.

Ο Ράντεφ δήλωσε ότι διαταραχή των συστημάτων εφοδιασμού, των δρομολογίων και των γραμμών επικοινωνίας, κυρίως στη Μαύρη Θάλασσα, η απειλή για την ενεργειακή ασφάλεια, η επιβολή πρωτοφανών κυρώσεων στη Ρωσία, θέτουν τις οικονομίες μας και τα κοινωνικά συστήματα σε μεγάλη δοκιμασία.

Όλες αυτές οι διαδικασίες εδραιώνουν την ενότητα και την αποφασιστικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ για συντονισμένες ενέργειες σε όλο το φάσμα των διεθνών σχέσεων, δήλωσε ο πρόεδρος Ράντεφ.

Έχει προγραμματίσει επίσης να συναντηθεί με Βούλγαρους αξιωματικούς από τo αρχηγείο της Πολυεθνικής Μεραρχίας Νοτιο-Ανατολικά στο Βουκουρέστι.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com