Αδελφός Φρέντι Μπελέρη: Έκαναν πρόταση στον αδελφό μου να παραιτηθεί από τη Δημαρχία, για να αφεθεί ελεύθερος

«Ήταν σαν να την περίμενε αυτή την απόφαση. Δυστυχώς από την πρώτη στιγμή ο στόχος της κυβέρνησης Ράμα είναι να μην αλλάξει χέρια ο Δήμος Χειμάρρας» είπε ο αδελφός του Φρέντι Μπελέρη Λεονάρντο, στην εκπομπή «Συνδέσεις» του ERTNews, για την ποινή φυλάκισης δύο χρόνων που επέβαλε το δικαστήριο της Αλβανίας στον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας.

by Times Newsroom

Δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει με τον αδελφό του είπε ο κ. Λεονάρντο, καθώς «δεν μου το επέτρεψαν». Όμως όπως τόνισε «από εδώ και πέρα εμείς θα ακολουθήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Θα πάμε στο Εφετείο, μετά αναγκαστικά θα πάμε στο Ανώτατο Δικαστήριο και μετά μένει να πάμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, όπου εκεί θα είναι βέβαιη η δικαίωση του δημάρχου Χειμάρρας».

Όπως υπογράμμισε « Όλα αυτά θέλουν χρόνο και δυστυχώς οι αλβανικές αρχές και οι αλβανικές υπηρεσίες παίζουν πάρα πολύ καλά με τον χρόνο».

Όπως επισήμανε «δεν έγινε αποδεκτή από το αλβανικό δικαστήριο να τοποθετήσουν ως δήμαρχο Χειμάρρας άνθρωπο της αρεσκείας της κυβέρνησης Ράμα»

Για τις ενέργειες και διαδικασίες από ελληνικής πλευράς και υπουργείου Εξωτερικών είπε πως δεν τις γνωρίζει λεπτομέρειες για τις διαδικασίες «ό,τι και να έχει γίνει δεν έφερε αποτέλεσμα. Δυστυχώς προήλθε η καταδίκη του δημάρχου Χειμάρρας. Χωρίς να μπω στην διαδικασία να κρίνω εάν έγιναν πράγματα σωστά ή λάθος»

Προέβλεψε πως «και στο Εφετείο θα ακολουθήσει η καταδίκη του Δημάρχου Χειμάρρας, μπορεί να μειώσει την ποινή του, αλλά δεν τους ενδιαφέρει τόσο το πρόσωπο Φρέντι Μπελέρης εάν θα μειωθεί ή θα μεγαλώσει η ποινή του. Θέλουνε στην έφεση να τον καταδικάσουν, να λερωθεί το ποινικό του μητρώο, να χάσει αυτομάτως το δημαρχείο. Αυτό ήταν το σχέδιο τους εξαρχής και μέχρι τώρα δείχνει ότι ολοκληρώνεται».

«Ουσιαστικά έχει κάνει 15 μήνες φυλακή ο αδελφός μου. Αποφυλακίζεται τα Χριστούγεννα. Αλλά δεν αναλαμβάνει Δήμαρχος» διευκρίνησε καθώς όπως εξήγησε «Εάν στην πρώτη έφεση που θα κάνει καταδικαστεί έστω και μία ώρα, αυτομάτως χάνει το Δημαρχείο και χάνει και τα πολιτικά του δικαιώματα για κάποιο χρονικό διάστημα που θα ορίσει το δικαστήριο». Και προέβλεψε πως «μετά μάλλον θα προκηρύξουν νέες εκλογές»

Σε περίπτωση που καταδικαστεί ο αδελφός του και πάλι «η ελληνική εθνική μειονότητα της Χειμάρρρας είναι υποχρεωμένη να σταθεί απέναντι σε οποιοδήποτε εμπόδιο. Το έχουμε κάνει αυτό διαχρονικά. Είμαστε υποχρεωμένοι εμείς σαν γενιά να τιμήσουμε τους αγώνες των προγόνων μας. Να σεβαστούμε τις προσπάθειες και προσωπικά του Φρέντι αυτή την επιθυμία του να καθίσει στη φυλακή όσο χρειαστεί και να μην κάνει κανένα συμβιβασμό με τις αλβανικές αρχές. Από την πρώτη μέρα της σύλληψής του μέχρι σήμερα, η μόνη πρόταση που έχει γίνει στο Φρεντ είναι να απολέσει το Δήμο Χειμάρας.

Δηλαδή να δηλώσει παραίτηση για να κερδίσει την ελευθερία του.» υπογράμμισε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com