Ισραήλ: Επιτροπή έρευνας κατέληξε ότι ο πρωθυπουργός Νετανιάχου έχει ευθύνη για ένα θανάσιμο ποδοπάτημα το 2021

«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει προσωπική ευθύνη στην τραγωδία αυτήν», αναφέρει η επιτροπή.

by Times Newsroom

Η ισραηλινή επιτροπή έρευνας για ένα ποδοπάτημα που προκάλεσε τον θάνατο 45 ανθρώπων στη διάρκεια εβραϊκού προσκυνήματος στο Όρος Μερόν τον Απρίλιο του 2021 κατέληξε πως υπάρχει «προσωπική ευθύνη» του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, στην έκθεσή της που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Ο πρωθυπουργός «γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει πως η εγκατάσταση (…) δεν είχε συντηρηθεί καλά επί χρόνια» και μπορεί να αποτελούσε «κίνδυνο για τους πολλούς συμμετέχοντες» στο προσκήνυμα που πραγματοποιείται κάθε χρόνο για την εβραϊκή γιορτή Λαγκ Μπαόμερ, εξηγεί στην έκθεση αυτή.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε, μαζί με τις υπηρεσίες του, την ευθύνη να «ταυτοποιήσει προληπτικά» προβλήματα που αποτελούσαν «κίνδυνο για ανθρώπινες ζωές» και δεν «ενήργησε όπως μπορεί να αναμένεται από έναν πρωθυπουργό προκειμένου να διορθώσει αυτήν την κατάσταση», αναφέρει ακόμη η επιτροπή έρευνας.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com