Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία ιμάμη στην Καμπούλ

Τον κατηγόρησε πώς εμπλεκόταν σε «πόλεμο προπαγάνδας»

by Times Newsroom

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία ενός ιμάμη πριν λίγες ημέρες στο Αφγανιστάν και πιο συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα Καμπούλ, κατηγορώντας τον για εμπλοκή σε «πόλεμο προπαγάνδας» εναντίον του.

Την Πέμπτη, ένοπλοι δολοφόνησαν τον ιμάμη του ισλαμικού τεμένους Αμπού Μπακρ Σιντίκι κι έναν συνοδό του στην Καμπούλ, καθώς αποχωρούσαν από τον χώρο λατρείας μετά την προσευχή, σύμφωνα με την αστυνομία του καθεστώτος των Ταλιμπάν.

Μετά την ανάκτηση της εξουσίας από τους Ταλιμπάν τον Αύγουστο του 2021 στο Αφγανιστάν, οι επιθέσεις του ΙΚ εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και πολιτών, συμπεριλαμβανομένων ιερωμένων, είναι συχνές.

Μολονότι το καθεστώς διαβεβαιώνει πως έχει συντρίψει την τζιχαντιστική οργάνωση κι ότι έχει συλλάβει ή εξοντώσει δεκάδες μέλη της, αναλυτές επισημαίνουν πως το ΙΚ εξακολουθεί να εγείρει τη σημαντικότερη πρόκληση ως προς την ασφάλεια στο Αφγανιστάν.

Τουλάχιστον 53 άνθρωποι, κυρίως ανήλικες μαθήτριες και φοιτήτριες, σκοτώθηκαν και άλλοι εκατό και πλέον τραυματίστηκαν στην επίθεση εναντίον εκπαιδευτικής εγκατάστασης σε συνοικία της Καμπούλ όπου ζουν κυρίως σιίτες και μέλη της μειονότητας των Χαζάρων, πριν από σχεδόν δυο μήνες, την 30ή Σεπτεμβρίου.

Ιερωμένοι προσκείμενοι στους Ταλιμπάν έχουν γίνει επανειλημμένα στόχος επιθέσεων βομβιστών-καμικάζι του ΙΚ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com