«Αφιέρωμα στον Λάκη Παπαστάθη» – Θερινές προβολές στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

by Times Newsroom

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, τις Τετάρτες και 16 Αυγούστου 2023, ειδικές θερινές κινηματογραφικές προβολές, αφιερωμένες στη μνήμη του Λάκη Παπαστάθη, στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών:

Τετάρτη 9 Αυγούστου, 21:00
Θεόφιλος
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Λάκης Παπαστάθης
Ελλάδα | 1987 | Διάρκεια: 115’
Με τους: Δημήτρη Καταλειφό, Σταμάτη Φασουλή, Δημήτρη Καμπερίδη, Ειρήνη Χατζηκωνσταντή, Υβόννη Μαλτέζου, Θέμη Μάνεση, Στράτο Παχή
Η ταινία περιγράφει τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Έλληνα λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ, ο οποίος εάν και γεννήθηκε αρκετές δεκαετίες μετά την επανάσταση του 1821, μια μέρα εγκατέλειψε το ευρωπαϊκό στυλ ντυσίματος και υιοθέτησε την παραδοσιακή φορεσιά, την φουστανέλα. Ο Θεόφιλος, που ζούσε μέσα από τους μύθους και την ιστορία των συμβόλων αυτού του τόπου, ζωγράφιζε με ένα μοναδικό προσωπικό τρόπο, πρωτοφανή για τα δεδομένα της εποχής.
Η ταινία απέσπασε τα Βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας και Καλύτερων Κοστουμιών στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1987.

Τετάρτη 16 Αυγούστου, 21:00
Ταξίδι στη Μυτιλήνη
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Λάκης Παπαστάθης
Ελλάδα | 2010 | Διάρκεια: 105’
Με τους: Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Μαρία Ζορμπά, Δημήτρη Καταλειφό, Χρήστο Στέργιογλου, Λουκία Μιχαλοπούλου, Νικόλα Παπαγιάννη, Υβόννη Μαλτέζου
Έκτακτη συμμετοχή: Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Ελένη Γερασιμίδου, Σμαράγδα Σμυρναίου
Η ταινία παρακολουθεί την ιστορία ενός σύγχρονου ήρωα, του Κώστα, που έπειτα από είκοσι χρόνια παραμονής στο Παρίσι μια υπόθεση κληρονομιάς τον φέρνει πίσω στην πατρίδα του, τη Μυτιλήνη. Η επιστροφή του θα συνοδευτεί από συναντήσεις με όσους συγγενείς του είναι ακόμη ζωντανοί και θα ξυπνήσει μνήμες από τη ζωή του εκεί. Ζώντες και πεθαμένοι, τον κάνουν να αγαπήσει ξανά τον τόπο του, ενώ καταλυτικό ρόλο παίζει η σχέση του με την Ελένη, τη δυναμική κι ευαίσθητη γιατρό, που εργάζεται στο γηροκομείο της Μυτιλήνης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22530 32300 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
Αγία Παρασκευή 811 02, Λέσβος
Τ: 22530 32300 | www.piop.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com