Αγρότες: Αυτή είναι η σύνθεση της επιτροπής που θα συναντηθεί με τον Μητσοτάκη

Συγκροτήθηκε χθες το μεσημέρι, στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, η επιτροπή των αγροτών που θα μεταβεί στην Αθήνα, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την ερχόμενη Τρίτη.

by Times Newsroom

H σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι μπλόκων από όλη την Ελλάδα κατέληξαν στη συγκρότηση της επιτροπής που θα βρεθεί στο τραπέζι του διαλόγου με τον πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή των αγροτών θα αποτελείται από 15 μέλη εκ των οποίων:

  • 6 από τη Μακεδονία και τον Έβρο
  • 6 από τη Θεσσαλία
  • 2 από τη Στερεά Ελλάδα
  • 1 από την Πελοπόννησο.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ακόμη ότι οι αγρότες δεν θα προχωρήσουν προς το παρόν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, αλλά θα παραμείνουν στα μπλόκα και θα συνεχίσουν τους ολιγόωρους συμβολικούς αποκλεισμούς.

Η αντιπροσωπεία αποτελείται από 15 μέλη που είναι τα εξής:

Σωκράτης Αλειφτήρας (εκπρόσωπος Τύπου της Αγροτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας), Διαμαντής Διαμαντόπουλος (πρόεδρος του Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου), Κωνσταντίνος Καναβίδης (Έβρος), Σάββας Κεφαλάς (πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λιβαδειάς), Νίκος Κούτρας, Χρήστος Λυγδής (Φθιώτιδα), Ρίζος Μαρούδας (πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας), Γιάννης Παναγής (αντιπρόεδρος Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου), Χρήστος Πάντζιος (Αλμυρός), Ευάγγελος Παπαγιαννούλης (Κιλελέρ), Γιάννης Σδράλης (Τρίκαλα), Γιώργος Σιδηρόπουλος (Πέλλα), Κώστας Τζέλλας (Καρδίτσα), Χρήστος Τσιπέλης (Ορμύλια Χαλκιδικής), Κώστας Χατζηπαραδείσης (Λαγκαδάς).

Τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι

Όπως έγινε γνωστό, το «ραντεβού» του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των αγροτών ορίστηκε για την ερχόμενη Τρίτη στις 12 το μεσημέρι.

Aπό την κυβέρνηση επιμένουν πως υπάρχουν συγκεκριμένα δημοσιονομικά περιθώρια και επομένως οι όποιες κινήσεις πρέπει να είναι μελετημένες. Παράλληλα σημειώνεται πως έχει ήδη ανακοινωθεί ένα πακέτο μέτρων στήριξης,  ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο πρόσθετων παροχών μετά το Σεπτέμβριο ανάλογα και με την πορεία της οικονομίας.

Ωστόσο στο τραπέζι είναι και πρόσθετες κινήσεις για να ικανοποιηθούν κάποια από τα αιτήματα των αγροτών και να μην υπάρξει οριστική ρήξη. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται η επιτάχυνση  της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο και αναμένεται στο θέμα να αναφερθεί στην συνάντηση με τους αγρότες ο πρωθυπουργός.

Οι αγρότες πάντως παραμένουν στις επάλξεις. Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Φλώρινας προχώρησαν σε τετράωρο αποκλεισμό του Τελωνείου της Νίκης. Ο αποκλεισμός αφορούσε μόνο την κίνηση των φορτηγών αυτοκινήτων που κινούνται από και προς την Βόρεια Μακεδονία ενώ για τα υπόλοιπα Ι.Χ η κυκλοφορία γίνεται κανονικά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com