Αίγυπτος: Το μεγαλύτερο κίνημα της φιλελεύθερης αντιπολίτευσης δεν θα παρουσιάσει υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές μετά την καταδίκη του ηγέτη του σε φυλάκιση 6 μηνών

Το μεγαλύτερο κίνημα της φιλελεύθερης αιγυπτιακής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα παρουσιάσει υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους, μετά την καταδίκη του επικεφαλής του κινήματος και πιθανότερου Χισάμ Κάσεμ σε φυλάκιση έξι μηνών.

by Times Newsroom

Η καταδίκη του Χισάμ Κάσεμ χθες τον εμποδίζει να συμμετάσχει στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές της άνοιξης. Η έφεσή του θα εκδικασθεί στις 7 Οκτωβρίου.

Ο Χισάμ Κάσεμ, 64 ετών, «ήταν πιθανός υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές», αναφέρεται σε ανακοίνωση ο πολιτικός συνασπισμός Ελεύθερο Ρεύμα, το οποίο γνωστοποιεί ότι δεν θα παρουσιάσει υποψήφιο στις προσεχείς προεδρικές εκλογές και ότι αναστέλλει τις δραστηριότητές του.

«Το πολιτικό κλίμα δεν επιτρέπει την διεξαγωγή ελεύθερων, ισότιμων και δίκαιων εκλογών, χωρίς τις οποίες το καθεστώς είναι ανταγωνιστής και διαιτητής», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο μοναδικός υποψήφιος που διεξάγει μέχρι στιγμής προεκλογική εκστρατεία είναι ο Αχμεντ αλ-Ταντάουι, ο οποίος κατήγγειλε επανειλημμένες παρενοχλήσεις από τις δυνάμεις ασφαλείας κατά των ομάδων και των υποστηρικτών του.

Την Παρασκευή, ο Αχμεντ αλ-Ταντάουι κατήγγειλε ότι το τηλέφωνό του παρακολουθείται από τον Σεπτέμβριο 2021, αφού το εργαστήριο Citizen Lab του Πανεπιστημίου του Τορόντο διαπίστωσε την παρουσία κατασκοπευτικού λογισμικού.

Αν και δεν το έχει ανακοινώσει επισήμως, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι σκοπεύει να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, όπως εκτιμούν οι παρατηρητές.

Ο συνασπισμός Ελεύθερο Ρεύμα συγκροτήθηκε τον Ιούνιο από κόμματα της αντιπολίτευσης, κυρίως της αριστεράς και υποστηρίζει την φιλελευθεροποίηση της οικονομίας και το τέλος της κυριαρχίας του αιγυπτιακού στρατού επί της αιγυπτιακής οικονομίας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com