Ακρωτηρίασαν το πόδι του 31χρονου αστυνομικού – Το ιατρικό ανακοινωθέν

Αγωνία για την πορεία της υγείας του

by Times Newsroom

Την απόφαση να ακρωτηριάσουν το πόδι του 31χρονου αστυνομικού που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το κλειστό γήπεδο του Ρέντη, πήραν οι γιατροί.

Το ιατρικό ανακοινωθέν, αναφέρει: «Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς.

Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση».

Τι φοβούνταν οι γιατροί

Τα δύο τελευταία 24ωρα ο αστυνομικός δεν είχε χρειαστεί να λάβει επιπλέον αίμα. Αυτό σημαίνει ότι οι γιατροί είχαν καταφέρει να σταματήσουν τελείως την αιμορραγία.

Το μεσημέρι έγινε σύσκεψη των γιατρών, το πόδι ήταν σε πάρα πολύ κακή κατάσταση και ήθελαν να προλάβουν τα χειρότερα. Η αγωνία των γιατρών πριν τον ακρωτηριασμό ήταν να μην υπάρξει κάποια ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, κάποια επιπλοκή στο τραύμα καθώς επρόκειτο για τραύμα βαθύ και δύσκολο με μεγάλο έγκαυμα.

Τις τελευταίες μέρες μάλιστα οι γιατροί μείωναν σταθερά τις δόσεις των κατασταλτικών περιμένοντας να δουν πώς θα αντιδράσει σταδιακά ο οργανισμός.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com