Ακυρώθηκε η Έκθεση Βιβλίου της Λειψίας

Η είδηση ​​της ματαίωσης της Έκθεσης της Λειψίας μάλλον θα κάνει χαρούμενο τον διαγωνισμό στη Φρανκφούρτη, γιατί η Έκθεση Βιβλίου εκεί θα διεξαχθεί το φθινόπωρο.

by Times Newsroom

Η φετινή Έκθεση Βιβλίου της Λειψίας ακυρώθηκε λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος εκδοτών, οι οποίοι αποχώρησαν από τη συμμετοχή λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης. Αν και η κυβέρνηση της γερμανικής επαρχίας της Σαξονίας, με νέα μέτρα κατά του κορονοϊού, επέτρεψε τη διεξαγωγή της Έκθεσης, η οποία ήταν προγραμματισμένη από τις 17 έως τις 20 Μαρτίου, οι διοργανωτές αποφάσισαν να την ακυρώσουν.

Σύμφωνα με αυτούς, πολλοί μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι, όπως οι Random House, Bertelsmann, Heine, Holzbrink και Reklam, ακύρωσαν τη συμμετοχή τους τις τελευταίες ημέρες, κάτι που εξήγησαν με την τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση. Άλλοι εκδοτικοί οίκοι έδωσαν την ευκαιρία στους υπαλλήλους τους να αποφασίσουν μόνοι τους αν θα πάνε στην Έκθεση.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι δημόσιες υπηρεσίες ARD και ZDF ακύρωσαν επίσης τη συμμετοχή τους, και αυτά είναι δύο μέσα που ήταν πάντα παρόντα στη μεγάλη γυάλινη αίθουσα και είχανε ζωντανές μεταδόσεις από την Έκθεση, αναφέρει το Tanjug.

Η ζημιά όσο αφορά την εικόνα της Έκθεσης Βιβλίου είναι τεράστια, αν και η οικονομική ζημιά είναι περιορισμένη και σύμφωνα με την Bild, η ακύρωση της Έκθεσης την τελευταία στιγμή θα κοστίσει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ. Αυτή είναι η τρίτη Έκθεση Βιβλίου που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω στέμματος.

Η είδηση ​​της ματαίωσης της Έκθεσης της Λειψίας μάλλον θα κάνει χαρούμενο τον διαγωνισμό στη Φρανκφούρτη, γιατί η Έκθεση Βιβλίου εκεί θα διεξαχθεί το φθινόπωρο.

Πηγή: Politika.rs

Επιμέλεια – Μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com