Αλβανία: Συγκρούσεις αστυνομίας και Ιρανών αντιφρονούντων – Αναφορές για νεκρούς

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλβανικές αρχές συνέλαβαν τουλάχιστον 70 άτομα - Τα Τίρανα διαψεύδουν ότι υπάρχουν νεκροί

by Times Newsroom

Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των αλβανικών αρχών και των μελών της ιρανικής αντιπολίτευσης στην Αλβανία, Μοτζαχεντίν-ε-Χαλκ (ΜΕΚ), σημειώθηκαν το μεσημέρι στο κέντρο διαμονής των τελευταίων, ανατολικά του Δυρραχίου. Στο κέντρο αυτό, στεγάζονται από το 2014 περίπου 3.000 μέλη της ιρανικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλβανικές αρχές συνέλαβαν τουλάχιστον 70 άτομα.

Οι εκπρόσωποι των Μοτζαχεντίν δεν αναφέρουν την αιτία των συγκρούσεων με την αστυνομία, αλλά καταγγέλλουν ότι σκοτώθηκαν άνθρωποι, και δεδκάδες τραυματίστηκαν, ενώ κατηγορούν τις αλβανικές αρχές για «εισβολή» και «αλόγιστη χρήση βίας».

«Με βάση τα στοιχεία της Αστυνομίας του Κράτους, κατά την επιχείρηση δεν σημειώθηκαν απώλειες ζωής ή τραυματισμοί. Για κάθε αξίωση απώλειας ζωής γίνονται όλες οι διαδικαστικές επαληθεύσεις στο νοσοκομείο του τόπου διαμονής τους» τονίζουν τα Τίρανα, διαψεύδοντας τις πληροφορίες για νεκρούς.

Το αλβανικό υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι δόθηκε καταφύγιο στους Μοτζαχεντίν το 2014 για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά εκείνοι παραβίασαν τη συμφωνία, ενώ προέβαλαν σθεναρή αντίσταση στην αστυνομία, που ενήργησε βάσει του νόμου

«Η σημερινή επιχείρηση είναι σε πλήρη συμφωνία με την εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος της Αλβανίας (SPAK) και την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος» τονίζεται.

Το αλβανικό υπουργείο αναφέρει ότι η παρέμβαση της Κρατικής Αστυνομίας ήταν «σύμφωνη με το νόμο και στην ορθή εφαρμογή των διαδικασιών που απαιτούν τέτοιες επιχειρήσεις», και ότι η αλβανική κυβέρνηση διατηρεί το δικαίωμα ελέγχων στους χώρους του κέντρου διαμονής.

Πηγή: skai.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com