Αμετάβλητα διατηρεί τα επιτόκια η ΕΚΤ

...η απόφαση αυτή ελήφθη με βάση το γεγονός ότι υπάρχει υποχώρηση του πληθωρισμού με βάση τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου

by Times Newsroom

Αμετάβλητα άφησε τα επιτόκια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) που συνεδρίασε σήμερα στην Αθήνα. Οι διοικητές των εθνικών κεντρικών τραπεζών των χωρών της ζώνης του ευρώ και τα έξι μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ συνεδρίασαν στο κεντρικό κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Ραλλού Αλεξοπούλου, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο 4,5% στο σκέλος του δανεισμού και 4% για τις καταθέσεις. Εκείνο το οποίο τονίζεται, ωστόσο, είναι ότι η απόφαση αυτή ελήφθη με βάση το γεγονός ότι υπάρχει υποχώρηση του πληθωρισμού με βάση τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός, οι τιμές θα είναι υψηλές και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Βασικός στόχος για τις επόμενες αποφάσεις είναι ποια θα είναι η πορεία του πληθωρισμού τους επόμενους μήνες και με βάση τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Στην συνεδρίαση του Δεκεμβρίου φαίνεται να έχουμε τις αποφάσεις. Από στιγμή σε στιγμή περιμένουμε να ξεκινήσει και η συνέντευξη Τύπου, οπότε μένει να δούμε αν η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ θα δώσει κάποιο στίγμα για τις επόμενες αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας της Ευρωζώνης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com