Άμπου Ντάμπι: Οποιοσδήποτε περιορισμός στα Στενά του Ορμούζ είναι οικονομική τρομοκρατία

by Times Newsroom

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας του Άμπου Ντάμπι, ADNOC, Σουλτάν Αλ Τζάμπερ, περιέγραψε οποιονδήποτε περιορισμό της διέλευσης μέσω των Στενών του Ορμούζ από το Ιράν ως «οικονομική τρομοκρατία».

«Όταν το Ιράν κρατά τα Στενά του Ορμούζ κλειστά, κάθε χώρα πληρώνει τα λύτρα, στη βενζίνη, στο σούπερ μάρκετ, στο φαρμακείο», είπε ο Αλ Τζάμπερ σε ομιλία του στις ΗΠΑ.

«Καμία χώρα δεν μπορεί να επιτρέπεται να αποσταθεροποιεί την παγκόσμια οικονομία με αυτόν τον τρόπο. Όχι τώρα. Ούτε ποτέ».

Ο Αλ Τζάμπερ, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς νωρίτερα την ίδια ημέρα, δήλωσε ότι η ελεύθερη διέλευση μέσω των Στενών του Ορμούζ αποτελεί τη μόνη βιώσιμη λύση για τη σταθεροποίηση των παγκόσμιων αγορών.

Πηγή: Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή