Άντονι Μπλίνκεν: Η περιοχή του Κουρδιστάν είναι στενός εταίρος των ΗΠΑ

...ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν μοιράστηκε τη φωτογραφία της συνάντησης με τον πρωθυπουργό Μασρούρ Μπαρζανί στο Νταβός στην πλατφόρμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και επανέλαβε ότι καταδίκασαν τις επιθέσεις του Ιράν στο Ερμπίλ.

by Times Newsroom

«Η περιφερειακή κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν είναι στενός εταίρος και οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν ξεκάθαρα την επιθετικότητα του Ιράν», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Ο Πρωθυπουργός της περιοχής του Κουρδιστάν Μασρούρ Μπαρζανί συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στο Νταβός.

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν μοιράστηκε τη φωτογραφία της συνάντησης με τον πρωθυπουργό Μασρούρ Μπαρζανί στο Νταβός στην πλατφόρμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και επανέλαβε ότι καταδίκασαν τις επιθέσεις του Ιράν στο Ερμπίλ.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ανέφερε τα εξής στην ανάρτησή του:

Στη χθεσινή δήλωση του γραφείου του πρωθυπουργού σχετικά με τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Μασρούρ Μπαρζανί και του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στο Νταβός, ο Μπλίνκεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν βλέπουν αυτές τις επιθέσεις κατά της περιοχής του Κουρδιστάν ως σοβαρή απειλή και ότι χρειάζεται να διατηρήσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή. Επισημάνθηκε ότι τόνισε ότι θα καταβάλουν τις απαραίτητες προσπάθειες.

 Τι συνέβη;

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν επιτέθηκαν χθες το βράδυ σε διάφορα σημεία στην πρωτεύουσα Ερμπίλ με 11 βαλλιστικούς πυραύλους.

Στις επιθέσεις έχασαν τη ζωή τους ο Κούρδος επιχειρηματίας Peşrew Dizayi, η κόρη του Jina Dizayi, η οποία θα γίνει ενός έτους στις 25 Ιανουαρίου, ο Ιρακινός επιχειρηματίας Kerem Mikhail, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στο σπίτι αλλά διέμενε στη Βαγδάτη, και ένας Φιλιππινέζος υπάλληλος και 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν υποστήριξε ότι «το αρχηγείο της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών εξωτερικού Μοσάντ στο Ερμπίλ έγινε στόχος με βαλλιστικούς πυραύλους».

Ωστόσο, η περιοχή του Κουρδιστάν και η ιρακινή κυβέρνηση αρνήθηκαν αυτούς τους ισχυρισμούς του Ιράν και έκαναν σκληρές δηλώσεις.

Ο Πρόεδρος Μασούντ Μπαρζανί είπε: «Δεν μπορούμε πλέον να παραμένουμε σιωπηλοί απέναντι σε αυτήν την αδικία και την καταπίεση. Καταδίκασε σκληρά την επίθεση λέγοντας: «Η υπομονή μας έχει πλέον όρια».

Ο Πρωθυπουργός Μασρούρ Μπαρζανί περιέγραψε επίσης τις επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Ερμπίλ ως «μια άνανδρη επίθεση χωρίς λόγο» και είπε: «Αυτές οι αβάσιμες επιθέσεις δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες με κανέναν τρόπο».

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Μοχάμεντ Σιά αλ-Σουντάνι χαρακτήρισε την επίθεση του Ιράν στο Ερμπίλ ως «επιθετική ενέργεια που υπονομεύει την ισχυρή σχέση μεταξύ Ιράκ και Ιράν».

Οι επιθέσεις του Ιράν προκάλεσαν επίσης μεγάλη αντίδραση στο εξωτερικό. Οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Αγγλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Φινλανδία και τα Ηνωμένα Έθνη καταδίκασαν την επίθεση.

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com