Σερβία: Τουρκικό εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας έφυγε εν μία νυκτί- άφησε απλήρωτους τους εργάτες

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι έχουν υποστεί ζημιά, γιατί δεν πήραν τους τελευταίους τρεις μισθούς τους. Σε κάποιους από αυτούς προσφέρθηκαν εμπορεύματα και ραπτομηχανές ως αποζημίωση και αναφέρουν επίσης ότι η εταιρεία άφησε τεράστιο χρέος για ρεύμα και νερό.

by Times Newsroom

Άδειασε τους χώρους του «εν μία νυκτί» η τουρκική κλωστοϋφαντουργία «Kayra textile DOO», που λειτούργησε στο Μάλι Ζβόρνικ για τέσσερα χρόνια.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι έχουν υποστεί ζημιά, γιατί δεν πήραν τους τελευταίους τρεις μισθούς τους. Σε κάποιους από αυτούς προσφέρθηκαν εμπορεύματα και ραπτομηχανές ως αποζημίωση και αναφέρουν επίσης ότι η εταιρεία άφησε τεράστιο χρέος για ρεύμα και νερό.

Οι εργαζόμενοι της κλωστοϋφαντουργίας «Kayra textile DOO», που λειτουργεί στο Μάλι Ζβόρνικ από το 2019, δήλωσαν στο σερβικό μέσο «Nova», ότι το εργοστάσιο έκλεισε ξαφνικά χωρίς να έχουν προηγουμένως διευθετήσει τους μισθούς που τους οφείλονταν.

Φέρεται ότι υπάρχουν ανεξόφλητες οφειλές προς την τοπική αυτοδιοίκηση η οποία παραχώρησε χώρο στο εργοστάσιο.

Ο NR από το Malog Zvornik (όνομα και επώνυμο γνωστό στο συντακτικό προσωπικό), ο οποίος εργάστηκε για περίπου δύο χρόνια σε αυτό το τουρκικό εργοστάσιο, επισημαίνει στη Nova ότι ο εργοδότης χρωστούσε στους εργάτες τρεις μισθούς και πολλά εκατομμύρια δηνάρια στις δημοτικές εταιρείες για απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος και νερού.

Ως ιδιοκτήτης του εργοστασίου κλωστοϋφαντουργίας «Kayra textile DOO», το οποίο, σύμφωνα με τον Οργανισμό Μητρώων Επιχειρήσεων, απασχολεί 136 άτομα, δηλώνεται ο Berat Išašir. Σύμφωνα με το APR, είναι επίσης υπεύθυνος για την εταιρεία «YGS tekstil», η οποία είναι θυγατρική της τουρκικής εταιρείας «Majdenim tekstil», και την οποία έφερε στο Μάλι Ζβόρνικ τον Μάιο του 2018 ο τότε Υπουργός Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών, Ρασίμ Λιάιτς.

Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Σερβίας διέθεσε τότε στην τοπική αυτοδιοίκηση 75 εκατομμύρια δηνάρια για την ανακατασκευή των επαγγελματικών χώρων όπου έπρεπε να λειτουργήσει η «YGS Textile» και η συμφωνία ήταν ότι η εταιρεία θα απασχολούσε 500 εργαζόμενους.

Αυτό φέρεται ότι δεν συνέβη, δηλαδή η εταιρεία εγκατέλειψε τις υποχρεώσεις της.

«Λόγω του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας και της κρίσης στην Τουρκία, το εργοστάσιο αντιμετώπισε πρόβλημα, επειδή οι εταίροι αυτής της αγοράς άρχισαν να αποσύρονται απότομα. Λόγω της αποχώρησης των εταίρων, Zara, Berško… και λόγω εξαιρετικών συνθηκών που κανείς μας δεν μπορούσε να επηρεάσει», ανέφεραν.

N1info.

The Hellenic Information Team

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com