Άντριου Τέιτ: Ο «τοξικός ινφλουένσερ» κατηγορείται επίσημα για βιασμό, τράφικινγκ και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Ο αμφιλεγόμενος Βρετανός ινφλουένσερ, Άντριου Τέιτ, κατηγορήθηκε επίσημα για εμπορία ανθρώπων και βιασμό στη Ρουμανία, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

by Times Newsroom

Ο Άντριου Τέιτ, μαζί με τον αδερφό του Τριστάν και τις Ρουμάνες Λουάνα Ραντού και Τζορτζιάνα Νάγκελ- βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε κατ’ οίκον περιορισμό, μετά την σύλληψή του στη Ρουμανία το 2022.

Η μονάδα δίωξης οργανωμένου εγκλήματος (DIICOT) «διέταξε την απαγγελία κατηγορίας» των τεσσάρων κατηγορουμένων για αδικήματα, συμπεριλαμβανομένης της «σύστασης οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, της  εμπορίας ανθρώπων και του βιασμού».

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι είχαν τεθεί υπό αστυνομική κράτηση από τις 29 Δεκεμβρίου έως τις 31 Μαρτίου, προτού δικαστήριο του Βουκουρεστίου τους θέσει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο Άντριου Τέιτ κατηγορήθηκε επίσης για βιασμό ενός από τα θύματα, ενώ ο αδελφός του Τριστάν κατηγορήθηκε για υποκίνηση άλλων σε βία. Τα αδέρφια και οι συνεργάτιδές τους έχουν αρνηθεί κάθε αδικοπραγία.

Η δίκη δεν θα ξεκινήσει αμέσως. Σύμφωνα με τη ρουμανική νομοθεσία, η υπόθεση αποστέλλεται στο προδικαστικό τμήμα του δικαστηρίου, όπου ένας δικαστής έχει 60 ημέρες για να ελέγξει τους φακέλους της υπόθεσης για να διασφαλίσει τη νομιμότητα.

Οι αδερφοί Τέιτ, πρώην kickboxers που έχουν αμερικανική και βρετανική υπηκοότητα καιεκατομμύρια διαδικτυακούς ακόλουθους, θα οδηγηθούν σε δίκη στη Ρουμανία για εμπορία ανθρώπων.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι οι αδερφοί Τέιτ στρατολόγησαν τα θύματά τους αποπλανώντας τα και ισχυριζόμενοι ψευδώς ότι θέλουν σχέση ή γάμο.

Την περασμένη εβδομάδα, η DIICOT ανακοίνωσε ότι τα αδέρφια ερευνώνται για πιο σοβαρές κατηγορίες, σχετικές με την εμπορία ανθρώπων.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι Τέιτ – μαζί με τις δύο άλλες γυναίκες υπόπτους – ερευνώνται για εμπορία ανθρώπων «σε συνεχή μορφή», λέγοντας ότι ήταν πιο σοβαρό έγκλημα από τις ξεχωριστές κατηγορίες εμπορίας.

Η DIICOT ενημέρωσε τους αδελφούς Τέιτ ότι η κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων είχε μετατραπεί σε εμπορία ανθρώπων σε συνεχή μορφή, δήλωσε εκπρόσωπος της DIICOT στις 13 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τη ρουμανική νομοθεσία, η εμπορία ενηλίκων επισύρει ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών.

Ένα ακόμη φερόμενο θύμα προστέθηκε στο μεταξύ στην υπόθεση, η οποία ξεκίνησε με έξι γυναίκες, είπε ο εκπρόσωπος.

Εκείνη την εποχή, η νομική ομάδα των αδελφών Τέιτ έλεγε ότι οι αλλαγές ήταν προς το «νομικό συμφέρον» των υπόπτων. «Το νομικό πλαίσιο έχει αναθεωρηθεί και τροποποιηθεί για να διασφαλιστεί ότι θα τηρηθεί η αμερόληπτη έρευνα», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

«Τα αδέρφια και η νομική τους ομάδα θεωρούν ότι η σημερινή ακρόαση αποδεικνύει ότι τα νόμιμα δικαιώματά τους γίνονται σεβαστά και λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλιστεί μια αντικειμενική έρευνα. Θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τις αρχές για να αποδείξουν την αθωότητά τους και να αποκαταστήσουν τη φήμη τους», προσέθεταν.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com