Ναυάγιο στην Πύλο: «Ξεσάλωσε» ο Ερντογάν – Κατηγορεί τη Δύση για νεοναζισμό και ισλαμοφοβία

Δηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων έκανε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δε δίστασε να κατηγορήσει τη Δύση για «ρητορική μίσους, νεοναζιστική ιδεολογία, ισλαμοφοβία και την ξενοφοβία».

by Times Newsroom

Ο Ερντογάν υποστήριξε συγκεκριμένα πως απορρίπτει «τη ρητορική μίσους, τη νεοναζιστική ιδεολογία, την ισλαμοφοβία και την ξενοφοβία κατά των προσφύγων που εξαπλώθηκαν σε άλλες κοινωνίες όπως ο δηλητηριώδης κισσός αφού ριζώσουν στις δυτικές χώρες», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Βλέπουμε αυτά τα νοσηρά κινήματα, που δεν θεωρούν κανέναν άλλον εκτός από τη δική τους φυλή, τον πολιτισμό και τις πεποιθήσεις τους ως άνθρωπο, ως απειλή για τις ανθρώπινες αξίες και το κοινό μέλλον της ανθρωπότητας», τόνισε ο Ερντογάν.

«Η αλαζονική νοοτροπία, που έχει τις ρίζες της στην αποικιοκρατία, έχει μεγάλη επίδραση στη μετατροπή της Μεσογείου, που υπήρξε λίκνο πολιτισμών σε όλη την ιστορία, σε γιγάντιο προσφυγικό νεκροταφείο τα τελευταία χρόνια», προσέθεσε, ενώ έκανε αναφορά και στο ναυάγιο της Πύλου, σημειώνοντας ότι «Το πιο πρόσφατο και επαίσχυντο παράδειγμα αυτού ήταν η ανθρωπιστική τραγωδία που σημειώθηκε στο Αιγαίο την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία εκατοντάδες αθώοι άνθρωποι, οι περισσότεροι παιδιά, έχασαν τη ζωή τους».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή