Ανύπανδρη γυναίκα μηνύει δημόσιο νοσοκομείο στο Πεκίνο γιατί της αρνείται να καταψύξει τα ωάριά της

Η Κίνα κατέγραψε την πρώτη μείωση του πληθυσμού της εδώ και έξι δεκαετίες

by Times Newsroom

Η Τερέζα Σου, μια ανύπανδρη 35χρονη γυναίκα από την Κίνα, στράφηκε νομικά εναντίον ενός δημοσίου νοσοκομείου της κινεζικής πρωτεύουσας για παραβίαση των δικαιωμάτων της επειδή της αρνείται να καταψύξει τα ωάριά της γιατί είναι ανύπανδρη. Σήμερα, ξεκίνησε την τελική προσφυγή της σε δικαστήριο του Πεκίνου κατά του νοσοκομείου.

Η Σου, αυτοαπασχολούμενη δημοσιογράφος, κατέθεσε αγωγή εναντίον της Γυναικολογικής Κλινικής του Πεκίνου τον Νοέμβριο του 2019 σε μια υπόθεση ορόσημο για γυναίκα στην Κίνα που αγωνίζεται για την αναγνώριση του δικαιώματος της αναπαραγωγής.

Το δικαστήριο της Γκουανγκζού θα εξετάσει την προσφυγή της Σου με τη νοοτροπία να αρχίζει να αλλάζει αναφορικά με την πρόσβαση των ανύπανδρων γυναικών στις νέες τεχνολογίες αναπαραγωγής, δεδομένου ότι παρατηρείται μείωση των γεννήσεων στη χώρα. Η Κίνα κατέγραψε την πρώτη μείωση του πληθυσμού της εδώ και έξι δεκαετίες.

«Αυτή τη φορά είμαι πιο αισιόδοξη σε σχέση με την πρώτη δίκη», είπε η Σου στους δημοσιογράφους που περίμεναν έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου πριν από την έναρξη της δίκης. «Αν προκύψει η ετυμηγορία στην οποία προσβλέπω, θα ενεργήσω άμεσα», δήλωσε η ίδια και εξήγησε ότι θα καταψύξει τα ωάριά της σε κινεζικό δημόσιο νοσοκομείο το συντομότερο δυνατό.

Ανησυχώντας για τη ραγδαία γήρανση του πληθυσμού, οι πολιτικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης πρότειναν τον Μάιο να έχουν πρόσβαση στην κατάψυξη ωαρίων και στην τεχνητή γονιμοποίηση, μεταξύ άλλων υπηρεσιών, και οι ανύπανδρες γυναίκες.

Οι ανύπανδρες γυναίκες στη χώρα δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε τεχνολογίες ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και σε κατάψυξη ωαρίων, εξαιτίας του ισχύοντος εθνικού κανονισμού που επιβάλλει να είναι έγγαμες. Κάποιες ιδιωτικές κλινικές σε επαρχίες, όπως εκείνη της νοτιοδυτικής Σιτσουάν, έχουν ήδη ξεκινήσει να επιτρέπουν αυτές τις θεραπείες σε ανύπανδρες γυναίκες, εξαιτίας της μείωσης των γεννήσεων.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com