Απεργία 8 Μαρτίου: Χαμός – Επαναπροκήρυξη από ΔΟΕ/ΟΛΜΕ – Tι έγινε με την ΑΔΕΔΥ

Δεκτή έγινε η αγωγή του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη κατά της ΑΔΕΔΥ για την απεργία και αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση.

by Times Newsroom

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, η αγωγή του Κυριάκου Πιερρακάκη κατά της ΑΔΕΔΥ, της οποίας το αίτημα ήταν να κηρυχθεί παράνομη η απεργία, που είχε προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ καθώς και η απόφασή τους για αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση έγινε δεκτή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας (227/2024 απόφαση).

Υπενθυμίζεται πως οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είχαν κηρύξει αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης, όπως αυτές προβλέπονται στο ν.4823/2021, οι οποίες, στη συνέχεια, ρυθμίστηκαν περαιτέρω στην Υ.Α. 9950/ΓΔ5/ΦΕΚ Β388/27-1-2023.

 Απεργία 8 Μαρτίου: Επαναπροκήρυξη απεργίας-αποχής από ΔΟΕ-ΟΛΜΕ

Σχετικά με αυτή την εν πολλοίς αναμενόμενη εξέλιξη, η ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν αποφασίσει να προβούν σε επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής από την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Με την αγωγή εζητείτο να κηρυχθεί παράνομη  και καταχρηστική η απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από την  αξιολόγηση και συγκεκριμένα:

1. Να αναγνωρισθεί ότι είναι παράνομη (τυπικά, καθώς και ως καταχρηστική) η κηρυχθείσα από την εναγόμενη απεργία – αποχή των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που καλύπτονται συνδικαλιστικά από αυτή, από κάθε διαδικασία ή ενέργεια που συνδέεται με την εφαρμογή του ν. 4823/21, όπως αυτές συμπληρώθηκαν και περαιτέρω ρυθμίστηκαν στην Υπουργική Απόφαση 9950/ΓΔ5/ΦΕΚ Β 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της», καθώς και των διατάξεων των εφαρμοστικών τούτων εγκυκλίων.

2. Να απαγορευτεί η συνέχιση της ως άνω απεργίας – αποχής.

3. Να καταδικαστεί η εναγόμενη σε -άλλως και επικουρικώς να απειληθεί εναντίον τους- χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ για κάθε μεμονωμένη παραβίαση της απόφασης που θα εκδοθεί,

4. Να κηρυχθεί προσωρινώς εκτελεστή η απόφαση που θα εκδοθεί, συνολικώς, ήτοι αναφορικώς προς όλα τα παραπάνω αιτήματα μου,

5. Να καταδικαστεί η εναγόμενη στην εν γένει δικαστική δαπάνη του Ελληνικού Δημοσίου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com