Απίστευτο συμβάν στις ΗΠΑ – Ένοπλοι λήστεψαν δημοσιογράφους που κάλυπταν περιστατικό ληστείας

«Κάνετε ρεπορτάζ για μία ιστορία, αλλά ποτέ δεν πιστεύετε ότι μπορείτε να γίνετε εσείς η ιστορία» δήλωσε ο ένας από τα «θύματα»

by Times Newsroom

Ένα απίστευτο γεγονός έλαβε χώρα στο Σικάγο των ΗΠΑ, όταν ομάδα ένοπλων ληστών, λήστεψε τους δημοσιογράφους που κάλυπταν περιστατικό ληστείας.

Το γεγονός συνέβη το πρωί της Δευτέρας (28/8), στο Wicker Park του Σικάγο την ώρα που ένας δημοσιογράφος και ένας φωτορεπόρτερ βιντεοσκοπούσαν και ετοιμάζονταν για μια ζωντανή λήψη.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας και τον δημοσιογράφο, ένα μαύρο SUV και ένα γκρι σεντάν βρέθηκαν δίπλα τους, και τότε άνδρες που φορούσαν μάσκες του σκι βγήκαν από τα οχήματά τους και υπό την απειλή όπλων αφού τους αφαίρεσαν χρήματα, μια κάμερα και άλλο εξοπλισμό τράπηκαν σε φυγή.

Ο αντιπρόεδρος ειδήσεων της Univision Chicago, Luis Godinez, επιβεβαίωσε ότι οι δύο εργαζόμενοι του δικτύου έπεσαν θύματα ληστείας και τόνισε ότι είναι καλά στην υγεία τους ασφαλείς και δεν τραυματίστηκαν.

Ο ρεπόρτερ που λήστεψαν μίλησε ανώνυμα στο Block Club, λέγοντας πως είναι «ειρωνεία» ότι κάλυπταν το γεγονός και τους επιτέθηκαν πιθανότατα οι ίδιοι οι ληστές.

«Ως δημοσιογράφοι, δεν θέλετε ποτέ να γίνετε εσείς η ιστορία, σωστά; Κάνετε ρεπορτάζ για μία ιστορία, αλλά ποτέ δεν πιστεύετε ότι μπορείτε να γίνετε εσείς η ιστορία. Δεν είναι ο λόγος που το κάνουμε αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έτσι, υποθέτω ότι είναι άλλη μια υπενθύμιση του πόσο σημαντικό είναι να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτές τις ιστορίες και να συνεχίσουμε να πιέζουμε τις τοπικές αρχές για να προσπαθούν να αποτρέψουν περισσότερα τέτοια γεγονότα», πρόσθεσε.

Η ληστεία της Δευτέρας, είναι η τελευταία σε μια εκτεταμένη αύξηση παρόμοιων περιστατικών στο Wicker Park, το Bucktown και τη West Town.

Στις αρχές Αυγούστου, η αστυνομία ανέφερε τουλάχιστον 19 ληστείες στην πλατεία Λόγκαν σε διάστημα δύο ημερών.

Μέχρι στιγμής το 2023, στο 1st Ward, το οποίο περιλαμβάνει τμήματα του Wicker Park, της West Town και της Logan Square – και του δρόμου όπου λήστεψαν το ειδησεογραφικό συνεργείο – έχουν συμβεί τουλάχιστον 164 ληστείες. Οι αριθμοί είναι αυξητικοί καθώς ήταν 126 το 2022 και 94 το 2021 στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Όσο για τις ληστείες αυτοκινήτων που μειώθηκαν στο τετράγωνο μετά από μια έξαρση σε όλη την πόλη κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, με 11 να έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής το 2023 (σε σύγκριση με 31 έως το ίδιο χρονικό σημείο το 2022 και 36 το 2021), λίγες ώρες πριν ληστέψουν το ειδησεογραφικό συνεργείο, τρεις άνδρες πλησίασαν μια γυναίκα, με τον έναν να της στρέφει το όπλο και να της ζητά να της δώσει τα κλειδιά του οχήματός της. Στη συνέχεια, οι άνδρες έκλεψαν το λευκό SUV της γυναίκας και τράπηκαν σε φυγή, είπε η αστυνομία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com