Αυστραλία: «Δεν μπορώ και δεν θέλω να σταματήσω» – Σοκαριστική ομολογία του κτηνοβάτη ερπετολόγου

Ένας Βρετανός ζωολόγος ειδικός σε κροκόδειλους ομολόγησε την ενοχή του για τον βιασμό κουταβιών και τον βασανισμό περισσότερων από 40 σκύλων – συμπεριλαμβανομένων των κατοικίδιων του Ursa και Bolt – στο αυστραλιανό καταφύγιο ζώων του.

by Times Newsroom

Ο 51χρονος Adam Britton, ακαδημαϊκός στο Πανεπιστήμιο του Charles Darwin, ξεκίνησε την δράση του το 2014 και βασάνισε και βίασε περισσότερα από 42 σκυλιά που είχε αποκαλέσει «σεξουαλικά παιχνίδια» μέχρι τη σύλληψή του τον Απρίλιο του 2022, ενώ βασάνισε 39 από αυτά μέχρι θανάτου, σε μια φρικτή περίπτωση κακοποίησης ζώων που έχει συγκλονίσει την Αυστραλία.

Οι λεπτομέρειες των εγκλημάτων του Britton είναι τόσο φρικιαστικές που ο δικαστής Michael Grant προέτρεψε το κοινό και το προσωπικό ασφαλείας να εγκαταλείψουν την αίθουσα προτού οι εισαγγελείς περιγράψουν τα γεγονότα της υπόθεσης.

Ο Britton χρησιμοποιούσε την ιστοσελίδα αγγελιών Gumtree Australia για να εντοπίσει ιδιοκτήτες ζώων που δε μπορούσαν να φροντίσουν τα κατοικίδιά τους λόγω εργασιακών ή ταξιδιωτικών υποχρεώσεων, σύμφωνα με το δικαστήριο. Στη συνέχεια προσέγγιζε τους ανυποψίαστους ιδιοκτήτες προκειμένου να αναλάβει την επιμέλεια των σκύλων τους, είπε ο εισαγγελέας Marty Aust. Εάν οι ιδιοκτήτες των κατοικίδιων απευθυνόταν και ζητούσαν από τον Britton ενημερώσεις σχετικά με τα παλιά τους κατοικίδια, αυτός έφτιαχνε μία ψεύτικη ιστορία και τους έστελνε ακόμη και ψεύτικες φωτογραφίες προκειμένου να τους διαβεβαιώσει ότι τα ζώα τους ήταν σώα. Ωστόσο, εν αγνοία των προηγούμενων ιδιοκτητών, ο σκύλος είχε ήδη υποστεί «σεξουαλική εκμετάλλευση, βασανισθεί και σκοτωθεί», είπε ο κ. Aust.

Μάλιστα, ο Britton, μοιραζόταν βίντεο και εικόνες της κακοποίησης των σκυλιών στο Telegram, με τους λογαριασμούς με όνομα «Monster» (Τέρας) και «Cerberus» (Κέρβερος), ενώ φέρεται να αλληλεπιδρούσε και με «ομοϊδεάτες». Σε ένα μήνυμα που διαβάστηκε στο δικαστήριο, ο Britton είπε σε έναν άγνωστο στο Telegram: «Το είχα καταπιέσει. Τα τελευταία χρόνια το άφησα ξανά να βγει, και τώρα δεν μπορώ να σταματήσω. Δεν θέλω». Ο λογαριασμός του είχε 114 threads όπου περιέγραφε πώς απέκτησε τα κατοικίδια, πώς τα κακοποίησε και πώς πέταξε τα σώματά τους. Ο Britton καυχιόταν ότι έλεγε στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων στο Gumtree Australia ότι ο παλιός του σκύλος είχε πεθάνει από καρκίνο και ήθελε ένα «νέο μέλος της οικογένειας» – και ότι η τακτική δεν απέτυχε σχεδόν ποτέ.

Ένα βίντεο στάλθηκε τελικά στο Υποκατάστημα Ευημερίας των Ζώων της Βόρειας Επικράτειας και διαβιβάστηκε στην αστυνομία που συνέλαβε τον Britton τον Απρίλιο του 2022. Εκείνη την εποχή, η αστυνομία κατέσχεσε 44 αντικείμενα, όπως υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, κάμερες, εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, εργαλεία, όπλα, σεξουαλικά παιχνίδια και σύνεργα σκύλου.

Στο δικαστήριο ακούστηκε επίσης ότι κακοποίησε σεξουαλικά τα δικά του κατοικίδια, Ursa και Bolt, για σχεδόν μια δεκαετία.

Ο Britton κατηγορήθηκε πέρυσι, αλλά το όνομά του αποσιωπήθηκε από τα δικαστήρια για να διασφαλιστεί ότι η προσοχή των μέσων ενημέρωσης δεν θα επηρέαζε την κριτική επιτροπή εναντίον του. Η διαταγή άρθηκε μετά την παραδοχή της ενοχής του τη Δευτέρα. Έκτοτε τέθηκε υπό κράτηση.

Ο Britton μεγάλωσε στην Αγγλία και πήρε το διδακτορικό του στη Ζωολογία στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ πριν μετακομίσει στην Αυστραλία μετά το 1996 για να ακολουθήσει το πάθος του για τους κροκόδειλους. Γνώρισε τη μέλλουσα σύζυγό του Erin και ίδρυσαν μια εταιρεία συμβούλων, την Big Gecko, η οποία πουλούσε πλάνα με κροκόδειλους σε σκηνοθέτες τηλεόρασης και κινηματογράφου. Συνεργάστηκε με εκπομπές φυσικής ιστορίας για το BBC και το National Geographic.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη ότι η Erin, βιολόγος και δασοφύλακας άγριας ζωής, γνώριζε τίποτα για τα εγκλήματα ή τις εμμονές του συζύγου της, και φαίνεται να έχει αλλάξει το επώνυμό της.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com