Blue Horizon: Πνιγμός η αιτία θανάτου του 36χρονου Αντώνη – Σοκάρουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή

Σοκάρουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή στο σώμα του 36χρονου που βρήκε τραγικό θάνατο χθες στον Πειραιά όταν τον έσπρωξαν στη θάλασσα την ώρα που το πλοίο Blue Horison απέπλεε με ανοικτή ακόμα τη μπουκαπόρτα.

by Times Newsroom

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι η αιτία θανάτου είναι πνιγμός από θαλασσινό νερό ενώ εντόπισε και εκδορές και μικροκακώσεις στο κεφάλι του 36χρονου. Η πρώτη εικόνα στην οποία καταλήγει είναι ότι ήταν ζωντανός όταν τον έριξαν στη θάλασσα και ο άνθρωπος πνίγηκε χωρίς κανένας να τον βοηθήσει την ώρα που προσπαθούσε μάταια να σωθεί.

Βαρβιτσιώτης για Blue Horizon: ΕΔΕ για τη διαχείριση της τραγωδίας από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά

Με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ξεκινάει Ενορκη Διοικητική Εξέταση για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείο Πειραιά ως προς τη διαχείριση του περιστατικού με το θάνατο του 36χρονου κατά τον απόπλου του Blue Horizon.

Νωρίτερα ο κ.Βαρβιτσιώτης μιλώντας στον Real FM ερωτηθείς σχετικά με το αν υπήρχαν άνθρωποι του λιμενικού στο σημείο την ώρα του συμβάντος και γιατί δεν παρενέβησαν ο αρμόδιος υπουργός τόνισε ότι «υπήρχε άνθρωπος του λιμενικού και εφόσον εκείνη τη στιγμή είχε τελειώσει η επιβίβαση αυτό που έκανε ήταν να ρυθμίσει την κυκλοφορία. Δεν είχε στραμμένα τα μάτια του στο πλοίο. Άκουσε τη φασαρία, αμέσως πήγε προς το σημείο, προσπάθησε να δει και να καταλάβει τι έγινε και με τη συνδρομή του καβοδέτη ανέσυραν τον άνθρωπο και ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι το πλοίο απέπλευσε κανονικά σαν μην συνέβη τίποτα ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι «ο ύπαρχος και ο αξιωματικός θα έπρεπε να έχουν ενημερώσει αμέσως τον καπετάνιο και να μη φύγει το πλοίο και να αναγκαστούμε να το καλέσουμε πίσω. Από το στιγμή που είχαν λυθεί οι κάβοι για λόγους ασφαλείας το πλοίο έπρεπε να αποπλεύσει. Αλλά από τη στιγμή που βγήκε από τη μπούκα έπρεπε να σταματήσει και να επιστρέψει κάτι που δεν έκανε».

Blue Horizon: Ποιος ήταν ο 36χρονος Αντώνης που βρήκε φριχτό θάνατο στο λιμάνι του Πειραιά – Οργή και σοκαριστικές μαρτυρίες στα social media

Ο τραγικός και εξοργιστικός θάνατος του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.Μάλιστα το κύμα αντιδράσεων που έχει προκληθεί έπειτα από την κυκλοφορία του βίντεο, με όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Τρίτης (5/9) έξω από το πλοίο, την ώρα που αναχωρούσε για την Κρήτη, δεν έχει προηγούμενο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τον έσπρωξαν στη θάλασσα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, ενώ επιχειρούσε να επιβιβαστεί στο πλοίο που έφευγε με προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου.

Blue Horizon: Νέο σοκαριστικό βίντεο από τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη

Ένα νέο βίντεο από την δολοφονία του 36χρονου Αντώνη από μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon κάνει τον γύρο των social media και πραγματικά σφίγγεται το στομάχι.

Στο βίντεο έχουν καταγραφεί οι στιγμές που ενώ οι δυο άνδρες μέλη του πληρώματος του Blue Horizon έχουν σπρώξει τον 36χρονο από τον καταπέλτη και έχει ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή το πλοίο έχει αρχίσει να απομακρύνεται από το λιμάνι του Πειραιά για να αρχίσει το ταξίδι του σαν να μην έγινε τίποτα!

Blue Horizon: Παιδί του μεροκάματου ο 36χρονος Αντώνης

Θύμα είναι ο 36χρονος Αντώνης Καρυώτης, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα ekriti.gr. Οργή και αγανάκτηση επικρατεί και στον τόπο καταγωγής του 36χρονου Αντώνη, τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου όπου ζούσε στις εργατικές κατοικίες με τις δύο του αδελφές ενώ πρόσφατα είχε χάσει τη μητέρα του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν άνθρωπος της βιοπάλης, όπως τον περιγράφουν άτομα που τον γνώριζαν και γνωστός στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Κρήτη, ο άτυχος 36χρονος ταξίδευε συχνά για τον Πειραιά και ήταν γνώριμος του πληρώματος.

Οι πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας αναφέρουν επίσης ότι πρόκειται για μέλος δεκαμελούς οικογένειας ενώ όπως λένε λιμενικές πηγές, ο 36χρονος είχε πληρώσει εισιτήριο το οποίο μάλιστα βρίσκεται στα χέρια των λιμενικών αρχών στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Οργή στα social για την εταιρεία και το Blue Horizon 

Οργή κυριαρχεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη, όταν δύο από τα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon τον έσπρωξαν από τον καταπέλτη στο νερό, με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Η οργή στα social media ξεχειλίζει από το πρωί για τον τραγικό θάνατο του άτυχου 36χρονου:

Blue Horizon: Ξέσπασε ο δικηγόρος της οικογένειας του 36χρονου – «Η υπεράσπιση δεν μπορεί να ισχυριστεί ελαφρυντικά»

Στον εισαγγελέα βρίσκονται τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου.

Την τιμωρία των τεσσάρων συλληφθέντων του «Blue Horizon» για την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, όταν ο 36χρονος Αντώνης επιχείρησε να επιβιβαστεί στο πλοίο με προορισμό το Ηράκλειο ζητά ο δικηγόρος της οικογένειας.

Όπως προκύπτει από τα πλάνα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, το θύμα -που είχε βγάλει εισιτήριο- επιχείρησε να εισέλθει στο πλοίο την ώρα που αυτό ήταν έτοιμο για αναχώρηση. Τότε τα μέλη του πληρώματος που βρίσκονταν στον καταπέλτη αντικρίζοντάς τον άρχισαν να τον απωθούν δια της βίας με αποτέλεσμα λίγο αργότερα ο 36χρονος να πέσει στη θάλασσα.

Στη θέα του 36χρονου στο νερό το πλοίο αναχώρησε και έπλεε επι 42 λεπτά προς τον προορισμό του, με τον 36 Αντώνη να βρίσκει τραγικό θάνατο από πνιγμό, αφού τα άτομα του πληρώματος τον εγκατέλειψαν αβοήθητο.

Όπως προαναφέρθηκε, ο δικηγόρος της οικογένειας, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος με δήλωσή του ζητά την τιμωρία των τεσσάρων συλληφθέντων με την ανωτάτη των ποινών. Υπενθυμίζεται ότι για την ανείπωτη τραγωδία που έχει προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο έχουν συλληφθεί ο καπετάνιος και τρια μέλη του πληρώματος του «Blue Horizon» οι οποίοι κατηγορούνται από ανθρωποκτονία από κοινού.

Blue Horizon: Η δήλωση του δικηγόρου της οικογένειας

«Αναλαμβάνοντας υπόψιν της συνθήκες της ανθρωποκτονίας του Αντώνη Καργιώτη που έλαβε χώρα στον Πειραιά, η μόνη τιμωρία που επιβάλλει η δικαιοσύνη είναι το άρθρο 2/99 του ποινικού κώδικα, δηλαδή αυτή της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ή ενδεχόμενο δόλο, καθώς τα μέλη του πληρώματος με τις πράξεις τους επέφεραν τον θάνατο του 36χρονου. Η μόνη τιμωρία των κατηγορουμένων είναι το αναγκαστικό μέτρο της προφυλάκισης και όταν λάβει χώρα η δική στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να επιβληθεί η ανώτατη ποινή, αυτή της ισόβιας κάθειρξης», αναφέρει ο κύριος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου Αντώνη που βρήκε τραγικό θάνατο κατά την προσπάθειά του να επιβιβαστεί χθες το βράδυ στο πλοίο «Blue Horizon» που θα εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο.

Τέλος, όπως προσθέτει ο κ. Θεοδωρόπουλος «η υπεράσπιση των κατηγορουμένων δεν μπορεί να ισχυριστεί ελαφρυντικές περιστάσεις διότι τα μέλη του πληρώματος και γνώριζαν, αλλά και μπορούσαν να προβλέπουν ότι με τις πράξεις τους θα μπορούσαν να επέλθει ο θάνατος του 36χρονου».

Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ: Εγκληματική ενέργεια – Δεν τηρήθηκε το «άνθρωπος στη θάλασσα»

Για «ενέργεια ανεπίτρεπτη, επικίνδυνη και εγκληματική» μίλησε ο Αντώνης Νταλακογιώργος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ,) αναφερόμενος στην τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο λιμάνι του Πειραιά και στο πλοίο Blue Horizon χθες βράδυ, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Θέλω να εκφράσουμε εκ μέρους των μελών μας και γενικότερα θα έλεγα των Ελλήνων ναυτεργατών τον αποτροπιασμό μας για αυτά τα οποία διαδραματίστηκαν στο συγκεκριμένο πλοίο κατά τη διάρκεια της αναχώρησης του πλοίου. Και θέλω να υπογραμμίσω επίσης ότι αυτή η συμπεριφορά απέναντι στον επιβάτη, από τη στιγμή που ανήλθε στον καταπέλτη, είναι ξένη για τον ναυτεργατικό μας κόσμο που έχει να επιδείξει πολλά περιστατικά εντός και εκτός Ελλάδας, συμπαράστασης, αλληλεγγύης και κυρίως διάσωσης ανθρώπων στη θάλασσα. Το δεύτερο που θέλω να πω είναι να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου 36χρονου επιβάτη. Μαζί με αυτά θέλω να πω ότι δυστυχώς τα όσα εξελίχθηκαν στον καταπέλτη του πλοίου ήταν ολέθρια στο να χάσει τη ζωή του ένας νέος άνθρωπος» ανέφερε ο κ. Νταλακογιώργος.

Τα γεγονότα λένε, σημείωσε, ότι όταν ο 36χρονος επιχείρησε και τελικά ανήλθε στον καταπέλτη, είχαν λυθεί οι κάβοι, κίνηση που δεν έπρεπε να γίνει καθώς από μόνη της συνιστούσε ένα επικίνδυνο περιστατικό.

«Από τη στιγμή όμως που ανήλθε στον καταπέλτη, είναι οφθαλμοφανές ότι η συμπεριφορά του πληρώματος θα έπρεπε να είναι διαφορετική, διότι η απώθηση που του κάνανε, τον έσπρωχνε να βρεθεί εκτός καταπέλτη, στη θάλασσα, αυτό συνιστά ένα θανάσιμο εγχείρημα» συμπλήρωσε, τονίζοντας πως η ΠΕΝΕΝ είναι αναφανδόν υπέρ να διερευνηθούν τα πραγματικά περιστατικά και να αποδοθούν ευθύνες σε όποιον αναλογούν.

Επιπλέον, ο κ. Νταλακογιώργος προσέθεσε ακόμα μια παράμετρο στο συμβάν, λέγοντας πως «αν υπήρξαν ως όφειλαν, επιβάλλεται αυτό, είναι στη νομοθεσία αυτό που λέω, δεν είναι δικό μου, αν υπήρξε εκπρόσωπος του Λιμενικού, άνδρες του Λιμενικού, όπως οφείλουν να είναι και κατά την άφιξη, όσο και κατά την αναχώρηση του πλοίου είναι προφανές ότι θα είχε αποσοβηθεί ο θάνατος αυτός».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Νταλακογιώργος, είναι εκ του νόμου υποχρεωτική η παρουσία προσωπικού του Λιμενικού Σώματος στο λιμάνι και υπογράμμισε «είναι προφανές, δεν επρόκειτο αυτή η κίνηση του μέλους του πληρώματος να απωθήσει και στην ουσία να οδηγήσει στον θάνατο ένα νέο άνθρωπο». «Θα είχε αποσοβηθεί, διότι ο λιμενικός θα παρενέβαινε και θα έλεγε άφησέ τον αμέσως να εισέλθει στο πλοίο, όπως όφειλε δηλαδή» συμπλήρωσε.

«Αν θα μπείτε στο διαδίκτυο, είναι εκατοντάδες περιστατικά κατά τη διαδικασία αναχώρησης του πλοίου, είτε αυτοκίνητα, είτε επιβάτης να προσπαθούν να κάνουν το ρεσάλτο στον καταπέλτη. Αυτά είναι περιστατικά εξαιρετικά επικίνδυνα, τα οποία κατά τη γνώμη μου έχει ευθύνη και η Λιμενική Αρχή και σε πολλές περιπτώσεις και οι ναυτιλιακές εταιρείες, οι οποίες προφανώς έχουν την ευθύνη για τη φόρτωση είτε των οχημάτων είτε την επιβίβαση των επιβατών» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ.

Μάλιστα, τόνισε «έπρεπε να παρίσταται και πράκτορας του πλοίου, ο οποίος έχει την ευθύνη των οχημάτων από τη μία, έπρεπε να υπάρχει και κάποιος εκπρόσωπος εταιρείας».

Ο κ. Νταλακογιώργος έκανε λόγο για μια αλυσίδα εμπλοκής ανθρώπων, υπηρεσιών και επισήμανε πως με αφορμή αυτό το περιστατικό, θα πρέπει να αναδειχθούν τα προβλήματα, διότι είναι στενά συνδεδεμένα με την ασφάλεια και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

«Το περιστατικό αυτό είναι αποκρουστικό και προφανώς δεν ταιριάζει ούτε στην ακτοπλοΐα μας, ούτε στο δικό μας χώρο και βεβαίως ο αντίκτυπος της εικόνας αυτής θα είναι δυσμενής και για τον τουρισμό και ευρύτερα για την ελληνική κοινωνία» υπογράμμισε.

Απαντώντας στην αναφορά του δημοσιογράφου για μαρτυρίες που λένε ότι μέλη του πληρώματος παρακολουθούσαν το περιστατικό με απάθεια, ο κ. Νταλακογιώργος δήλωσε «δεν νομίζω να ισχύει το τελευταίο που είπατε. Από τη στιγμή που έπεσε ο άνθρωπος στη θάλασσα, ο πιο άσχετος, ο πιο αδαής, είναι αδιανόητο να μην είχε αντιληφθεί τον άμεσο κίνδυνο που αντιμετώπιζε η ίδια η ζωή του ανθρώπου. Κατά συνέπεια, περί απάθειας δεν θα το συμμεριστώ, τουλάχιστον ως γεγονός. Το πρώτο, αν μπορούσε να σωθεί ο άνθρωπος, είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να διευκρινιστεί από την έρευνα που θα ασκηθεί και την ανάκριση που θα γίνει. Θα διαπιστωθεί και η αιτία του θανάτου, αν ήταν πνιγμός, αν τραυματίστηκε και σε ποιο σημείο τραυματίστηκε».

Σχετικά με τις πληροφορίες ότι ο 36χρονος έμεινε επί 15 λεπτά στη θάλασσα, χωρίς να λάβει κάποια βοήθεια, ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ υποστήριξε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

«Το δεκαπεντάλεπτο δεν ισχύει και μπορώ να το πω με βεβαιότητα 100%. Τον ακριβή χρόνο όμως θα τον προσδιορίσει η ανάκριση, η οποία θα γίνει. Αλλά εκείνο το οποίο θέλω να πω εγώ είναι, κατά την άποψή μας σύμφωνα με τα γεγονότα, γιατί η πληροφόρηση μας δεν είναι μόνο από αυτά τα οποία λέγονται, δημοσιεύονται ή το οπτικοακουστικό υλικό, είναι και από το ίδιο το πλοίο που είχαμε επικοινωνία και με ανθρώπους που ήταν παρόντες και προκύπτει, δεν τηρήθηκε αμέσως μετά, είναι υπόθεση δευτερολέπτων η διαδικασία άνθρωπος στη θάλασσα, άνθρωπος σε κίνδυνο στη θάλασσα. Δεν τηρήθηκε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αυτό σημαίνει όπως εξήγησε ότι η μηχανή του πλοίου έπρεπε το επόμενο δευτερόλεπτο να σταματήσει. «Φαίνεται ότι δεν έχει κάνει (σ.σ. κράτει). Έπρεπε, αμέσως στο δευτερόλεπτο, να κάνει κράτει, το ένα, το δεύτερο οπωσδήποτε πρέπει να πετάξουν σωσίβιο. Δεν προκύπτει αυτό από τα στοιχεία τα οποία έχουν έως τώρα δημοσιοποιηθεί».

Blue Horizon: Συγκλονιστική ανάρτηση για τον Αντώνη – «Ίσως και να χαμογελούσε»

Με μια ανάρτηση-γροθιά στο στομάχι ο Γιώργος Ντουνάκης, κάτοικος Αγίου Νικολάου, μιλάει για τον 36χρονο που πνίγηκε στο λιμάνι του Πειραιά, όταν άνδρες του πληρώματος του Blue Horizon τον απώθησαν, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να πέσει στο νερό.

Ο 36χρονος, ήταν ένας άνθρωπος καλοκάγαθος και πολύ αγαπητός σε όλους στον Άγιο Νικόλαο, όπου ζούσε και έκανε διάφορες δουλειές για να μπορεί να εξασφαλίζει τα απολύτως απαραίτητα.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Ο Αντώνης Κ. έζησε 36 δύσκολα χρόνια στις εργατικές κατοικίες στον Άγιο Νικόλαο μαζί με τη μητέρα του και τα δυο του αδέρφια…

Χωρίς δουλειά και αυτό που αποκαλούν στις μέρες μας potential βοηθούσε όποιον του το ζητούσε με αντάλλαγμα ένα χαρτζιλίκι ή λίγα τρόφιμα για το σπίτι…

Χωρίς άλλα εισοδήματα από τη μέρα που έχασε τη μητέρα του σε μια ζωή που για τους περισσότερους θα φάνταζε σωστός Γολγοθάς, ο ίδιος συνέχισε να καβαλάει το ποδήλατο του και να παλεύει για μια χούφτα ευρώ ή λίγες μπουκιές φαγητό πάντα με ένα ανεξήγητο πολλές φορές χαμόγελο…

Σε έναν κόσμο σκληρό που απορρίπτει εύκολα περιθωριοποιεί και πολλές φορές στιγματίζει το διαφορετικό πλήρωσε με τη ζωή του μια αργοπορία να επιβιβαστεί στο καταραμένο εκείνο πλοίο χθες το βράδυ στον Πειραιά…

Ο Αντώνης που αξίζει να σημειωθεί πως είχε εκδώσει κανονικά εισιτήριο (δεν ευσταθούν όλες εκείνες οι φήμες πως δοκίμασε να μπει με το έτσι θέλω χωρίς να πληρώσει)… δεν μπόρεσε να αντιδράσει όπως πιθανόν όλοι μας όταν εκείνο το δίποδο τον έσπρωχνε πάνω στον καταπέλτη…

Ο Αντώνης δεν ήταν κάποιος που μάλωνε, μπορεί και να γελούσε αμήχανα, ίσως να νόμιζε πως επρόκειτο για κάποιο αστείο, μια κακόγουστη φάρσα…

Μέχρι που βρέθηκε στο κενό…

Ίσως και να χαμογελούσε ακόμα και την ώρα που αποχαιρετούσε τον σκληρό και άδικο κόσμο μας…

Πριν προλάβει καν να καταλάβει τι λάθος έκανε και έπρεπε να πληρώσει με τη ζωή του για αυτό…

Τον Αντώνη τον ήξερα λίγο …πολύ λίγο όπως οι περισσότεροι σε αυτόν εδώ τον τόπο… που απλά σκέφτεται να βγάλει την “υποχρέωση” με μια κηδεία δημοσία δαπάνη…

Πολλοί ίσως να σκέφτονται όμως αυτές τις στιγμές όπως εγώ…

Πως όλοι μας ζούμε κατά τύχη σε αυτόν εδώ τον κόσμο και φεύγουμε μόλις αυτή η τύχη μας εγκαταλείψει ή κάποιος υπεύθυνος – ανεύθυνος αποφασίσει λάθος ή κατά λάθος…

Για τον Αντώνη δεν θα αγορεύσουν γνωστοί ποινικολόγοι… Αντιθέτως στην περίπτωση του το κουκούλωμα μπορεί να αποδειχθεί πολύ εύκολο…

Με συμπολίτη όμως του Αντώνη τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος περιμένω να δω κάποια πράγματα από την στιγμή που όλα έγιναν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και υπάρχει καταγραφή του συμβάντος…

Και τότε ίσως και ο Αντώνης μπορέσει εκεί ψηλά να ξανά καβαλήσει το ποδήλατο του και να χαμογελάσει όπως έκανε σε όλη την σύντομη και δύσκολη ζωή του…».

Blue Horizon: «Ο 36χρονος ήταν στο πλοίο και προσπάθησε να ανέβει ξανά»

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση του θανάτου του 36χρονου.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτσης αποκάλυψε σήμερα πως ο 36χρονος που βρήκε τραγικό θάνατο στο λιμάνι του Πειραιά είχε επιβιβαστεί νωρίτερα στο Blue Horizon, ωστόσο κάποια στιγμή βγήκε από το πλοίο και όταν πήγε να ξαναμπεί σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό.

Ο κ.Βαρβιτσιώτης μιλώντας στα Παραπολιτικά FM 90.1 είπε «ο 36χρονος είχε επιβιβαστεί, αποβιβάστηκε μόνος του και προσπάθησε να επανεπιβιβαστεί. Η πληροφόρηση που έχω είναι πως μόνος του αγνόησε τις προτροπές του πληρώματος να μην αποβιβαστεί, αφού είχε επιβιβαστεί και στη συνέχεια προσπάθησε να μπει την τελευταία στιγμή. Εισιτήριο είχε». «Όσα συνέβησαν στο Blue Horizon προκαλούν σοκ και φρίκη», είπε ο υπουργός Ναυτιλίας.

(στο 2:18 η αναφορά του κ.Βαρβιτσιώτη)

Blue Horizon: Για ανθρωποκτονία από κοινού κατηγορούνται ο καπετάνιος και τα 3 μέλη του πληρώματος

Για ανθρωποκτονία από κοινού κατηγορούνται τα 4 μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, τα οποία εμπλέκονται στον θάνατο του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά.

Εν των μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, o 36χρονος, ο οποίος σπρώχτηκε μέλη του πληρώματος του Blue Horizon κι έπεσε στη θάλασσα του Πειραιά, είχε εισιτήριο για το πλοίο.

Blue Horizon: Σοκάρουν τα βίντεο – Η ανακοίνωση της εταιρείας

Σε βίντεο που είδαν τα φως της δημοσιότητας στα social media, ο 36χρονος προσπαθεί να επιβιβαστεί στο πλοίο κατά την αναχώρηση για το Ηράκλειο, φέρεται να διαπληκτίζεται με κάποια άτομα από το πλήρωμα και στη συνέχεια να βρίσκεται στη θάλασσα, χάνοντας τη ζωή του.

Η διοίκηση της Attica Group στην οποία ανήκει το πλοίο με ανακοίνωσή της δηλώνει συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμάνι του Πειραιά, επισημαίνοντας ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος.

Στο Blue Horizon έγινε αλλαγή του πληρώματος και αναχώρησε αργά τα μεσάνυχτα για τον προορισμό του.

Σύμφωνα με τον αδερφό του 36χρονου, το θύμα είχε πάει ταξίδι για να δει φίλους του στην Αθήνα. «Ταξίδευε συχνά στην Αθήνα για να δει τους φίλους του. Αποκλείεται να μην είχε εισιτήριο. Πάντα πριν ξεκινήσει από την Κρήτη, είχε κόψει και το εισιτήριο της επιστροφής. Οι λιμενικοί μου είπαν ότι είχε λίγα ψιλά πάνω του, είχε αγοράσει εισιτήριο, πιστεύω».

Συγκλονιστική μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα

Αυτόπτης μάρτυρας μίλησε στην ΕΡΤ και εξήγησε τι συνέβη: «Ο άνθρωπος ήταν μέσα στο πλοίο και μάλλον δεν είχε εισιτήριο. Τον έσπρωχνε ο τύπος με το λευκό πουκάμισο. Έκανε δύο τρεις προσπάθειες ο άλλος να μπει μέσα στο πλοίο. Την ώρα που ξεκινούσε ο καταπέλτης να φύγει, έφευγε ξεκόλλαγε και αυτός συνέχιζε και τον έσπρωχνε. Φώναζαν: τι κάνεις, τι κάνεις; Έπεσε ο άνθρωπος στη θάλασσα. Και οκ έκανες τη βλακεία και τον έριξες στη θάλασσα…

Τον έριξες επί τόπου, κοιτάς ψυχρά έναν άνθρωπο στη θάλασσα και την ώρα που τον παίρνει η δίνη και τον τραβάει μέσα γυρνάς και λες φεύγουμε χωρίς να κάνεις μια προσπάθεια. Να του πετάξεις ένα σωσίβιο. Να πεις: σταμάτα το πλοίο, έπεσε άνθρωπος, πνίγεται να τον σώσουμε. Τίποτα σαν να μη συμβαίνει τίποτα, ξεκίνησε το πλοίο, έφυγε.

Μετά από λίγο βγήκε στην επιφάνεια, είχε πνιγεί κατευθείαν. Τον γύρναγε μέσα η θάλασσα και μετά από λίγο τον χάσαμε. Πήρα το λιμεναρχείο, είχαν πάρει και άλλα άτομα και μετά από λίγο μας γύρισαν πίσω.

Το πλήρωμα έλεγε ότι πήγε να προλάβει το πλοίο και έπεσε μόνος του. Αλλά δεν έγινε αυτό».

Τα ψέματα του πληρώματος του Blue Horizon στους επιβάτες

Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ μέλος του πληρώματος φαίνεται να έχει ρίξει τον 36χρονο στη θάλασσα, η ενημέρωση από τους ανθρώπους του Blue Horizon στους επιβάτες ήταν η εξής: «Ενημερώνουμε τους κυρίους επιβάτες ότι η καθυστέρηση απόπλου του πλοίου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν. Ευχαριστούμε για την κατανόηση».

Το «Blue Horizon» είχε λάβει εντολή να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά, τη στιγμή που το πλήρωμα επιχείρησε να αποσιωπήσει το τραγικό περιστατικό και να αποκρύψει τις ευθύνες του πληρώματος που έσπρωξαν στον υγρό θάνατο τον 36χρονο.

Blue Horizon: Σοκαρισμένος ο πολιτικός κόσμος από τον χαμό του 36χρονου 

Συγκλονισμένος δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης από το περιστατικό στον Πειραιά, με τον θάνατο του 36χρονου, λέγοντας πως «έχουμε εγκατάλειψη ναυαγού, αδιανόητο για εκπαιδευμένους ναυτικούς».

Παράλληλα, στις δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ 100,3 υπουργός Εργασίας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του άτυχου άνδρα που έχασε τη ζωή του χθες το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά.

«Είδα το βίντεο με τον άνθρωπο να τον σπρώχνει το πλήρωμα στη θάλασσα και έχω αρρωστήσει, δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι δυνατόν να έχει γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, στο κεντρικό μας λιμάνι.

Ως πρώην υπουργός Ναυτιλίας σας λέω πως ό,τι βλέπουμε στο βίντεο είναι σειρά παραβάσεων του ποινικού δικαίου του ναυτικού δικαίου, της σύμβασης για την ασφάλεια της ζωής στη θάλασσα έχουμε εγκατάλειψη ναυαγού αδιανόητο για εκπαιδευμένους ναυτικούς» τόνισε ο κύριος Γεωργιαδης και κατέληξε: «Πέφτει ο άνθρωπος στη θάλασσα και αντί να σταματήσουν το πλοίο προχωρά και φεύγει σαν να μη συμβαίνει τίποτα».

Βορίδης για Blue Horizon: Εγκληματική ενέργεια στον Πειραιά

«Είναι μια εγκληματική ενέργεια. Σε ποιο επίπεδο θα διωχθεί, αν θα διωχθεί για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ή για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο, ο ποινικός χαρακτηρισμός είναι ζητήματα της δικαιοσύνης. Η Εισαγγελία τα ξέρει, αυτά, θα κάνει τη δουλειά της και το σωστό νομικό χαρακτηρισμό», ήταν η θέση του υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη.

Μαρινάκης για Blue Horizon: Απάνθρωπη συμπεριφορά, ξεφεύγει από κάθε ανθρώπινη λογική

Για «απάνθρωπη, εγκληματική πράξη», έκανε λόγο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του.

«Εγώ, αλήθεια σας λέω, επειδή το είδα χθες το βράδυ το βίντεο αυτό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, νομίζω ότι δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς αυτό το οποίο είδαμε. Μιλάμε για κάτι απάνθρωπο. Πολύ δύσκολα μπορούμε να βρούμε κάτι προηγούμενο. Είναι μία εγκληματική ενέργεια την οποία, προφανώς, τυπικά θα κρίνει η Δικαιοσύνη. Προφανώς. Αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουν την αποστροφή μας, την οργή μας γι’ αυτό το οποίο συνέβη. Επελήφθησαν άμεσα οι Αρχές, γύρισε πίσω το πλοίο, θα γίνουν οι δέουσες ενέργειες», είπε στον ΑΝΤ1.

«Αλλά πραγματικά είναι αδιανόητο να βλέπουμε τέτοιες εικόνες να συμβαίνουν. Να χάνει ένας άνθρωπος με αυτό τον τρόπο τη ζωή του, να του αφαιρείται η ζωή στην πραγματικότητα. Δεν είναι ότι έπεσε, είδαμε τι συνέβη. Είναι ντροπή αυτό το οποίο συνέβη. Είναι μια εγκληματική ενέργεια και ελπίζω η Δικαιοσύνη, μετά τη δέουσα διαδικασία, να επιβάλει τις πιο αυστηρές τιμωρίες», συμπλήρωσε ο κ. Μαρινάκης, ενώ ερωτηθείς αν υπάρχουν πρωτόκολλα ασφαλείας, απάντησε: «Προφανώς και υπάρχουν πρωτόκολλα ασφαλείας. Αυτό ξεφεύγει από οποιαδήποτε ανθρώπινη λογική».

Κασσελάκης για Blue Horizon: Αν δεν υπήρχε το βίντεο, το σύστημα θα μιλούσε για ατύχημα

Το δικό του σχόλιο μέσω Twitter για το τραγικό συμβάν στο λιμάνι του Πειραιά το βράδυ της Τρίτης έγραψε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Ο κ. Κασσελάκης, αφήνοντας υπονοούμενα για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης στη χώρα, αναφέρει χαρακτηριστικά

«Ευτυχώς υπάρχει το βίντεο από το Blue Horizon. Χωρίς αυτό, όλο το σύστημα θα μιλούσε σήμερα για “ατύχημα”» .

Δείτε την ανάρτηση του κ. Κασσελάκη:

«Δεν μπορεί αιώνες ανθρώπινης σκέψης να οδηγούν σε τόση απανθρωπιά. Η ζωή πρέπει να αποκτήσει ξανά αξία στη χώρα μας. Ζητάμε το αυτονόητο: να λειτουργήσει η δικαιοσύνη. Ευτυχώς υπάρχει το βίντεο από το Blue Horizon. Χωρίς αυτό, όλο το σύστημα θα μιλούσε σήμερα για “ατύχημα”».

Αχτσιόγλου για Blue Horizon: Αδιανόητη και εφιαλτική τέτοια απαξίωση της ανθρώπινης ζωής

«Οι εικόνες σοκάρουν. Δεν χωράει ο νους τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου υπό τέτοιες συνθήκες στο λιμάνι του Πειραιά. Αδιανόητη και εφιαλτική τέτοια απαξίωση της ανθρώπινης ζωής», αναφέρει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος, Έφη Αχτσιόγλου για το περιστατικό στον Πειραιά, όπου πέθανε 36χρονος που προσπαθούσε να επιβιβαστεί στο Blue Horizon και ενώ σε βίντεο φαίνεται να τον σπρώχνει προσωπικό του πληρώματος από το πλοίο.

«Οι έρευνες πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα και να δοθούν απαντήσεις. Πού βρίσκονταν οι άνθρωποι του λιμενικού την ώρα της τραγωδίας; Γιατί επετράπη να φτάσει το πλοίο στην Αίγινα πριν δοθεί εντολή να επιστρέψει στο λιμάνι;», συμπληρώνει η κ. Αχτσιόγλου.

ΠΑΣΟΚ για Blue Horizon: Καλούμε τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας να πράξει τα δέοντα

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Τομέας Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για το περιστατικό στον Πειραιά με τον πνιγμό του 36χρονου.

«Εκ μέρους του τομέα Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ θα ήθελα να εκφράσω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας νέος άνθρωπος», τονίζει ο επικεφαλής του Τομέα Δημήτρης Διαμαντίδης.

«Καλούμε τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας να πράξει τα δέοντα. Δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2023 να συμβαίνουν αυτά τα τραγικά περιστατικά.

Θα πρέπει επιτέλους, να φτάσει το “μαχαίρι στο κόκκαλο” και να αποδοθούν οι ευθύνες άμεσα, εκεί που πρέπει.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος», καταλήγει στην ανακοίνωση ο κ. Διαμαντίδης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com