Δικαστής ζήτησε να μεταδοθεί live στην τηλεόραση η εκτέλεση δολοφόνου φοιτήτριας στην Αίγυπτο

Σοκαριστικές εικόνες από την επίθεση έξω από πανεπιστήμιο είδαν το φως της δημοσιότητας

by Times Newsroom

Δικαστήριο στην Αίγυπτο ζήτησε να μεταδοθεί ζωντανά στην τηλεόραση η εκτέλεση ενός δολοφόνου, ο οποίος μαχαίρωσε μια φοιτήτρια όταν εκείνη απέρριψε την πρόταση γάμου του. Ο 21χρονος Mohamed Adel κρίθηκε ένοχος για τον φόνο στο πανεπιστήμιο Mansoura της συμφοιτήτριάς του Naira Ashraf, με το δικαστήριο να τον καταδικάζει σε θάνατο στις 6 Ιουλίου.

Σε επιστολή του προς το Κοινοβούλιο της Αιγύπτου το δικαστήριο ανέφερε: «Η τηλεοπτική μετάδοση, έστω και μέρους της διαδικασίας, θα μπορούσε να επιτύχει τον στόχο της αποτροπής, που δεν επετεύχθη μέσω της μετάδοσης της ανακοίνωσης της ίδιας της ποινής».

Σοκαριστικές εικόνες από την επίθεση στη φοιτήτρια έξω από το πανεπιστήμιο κοντά στο Δέλτα του Νείλου στις 20 Ιουνίου είδαν το φως της δημοσιότητας. Η Ashraf πέθανε στο σημείο της επίθεσης, ενώ εξαγριωμένοι περαστικοί ακινητοποίησαν τον δολοφόνο καθώς στεκόταν από πάνω της με το μαχαίρι.

Τη μαχαίρωσε πολλές φορές στον λαιμό και στο στήθος, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Ο δράστης παρακολουθούσε τη φοιτήτρια και αποφάσισε να τη σκοτώσει όταν εκείνη απέρριψε την πρόταση γάμου που της είχε κάνει.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, οι συνήγοροι του δράστη έχουν περίπου 60 μέρες περιθώριο για να επιδιώξουν την αναίρεση της θανατικής ποινής, ωστόσο το δικαστήριο ζητά μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα να αλλάξει ο νόμος ώστε ο Αντέλ να απαγχονιστεί live στην τηλεόραση.

Η τελευταία τηλεοπτική μετάδοση εκτέλεσης στην Αίγυπτο ήταν το 1998, όταν απαγχονίστηκαν τρεις άνδρες για τη δολοφονία μιας γυναίκας και των δύο παιδιών της στο σπίτι τους στο Κάιρο.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com