Δικηγόρος Bad Blue Boys: Η αντίδραση του δικηγορικού συλλόγου στην Κροατία για τα εμετικά σχόλια για τους οπαδούς της ΑΕΚ

Ο Ντάβοριν Κάρατζιτς, δικηγόρος του ακροδεξιού συνδέσμου Bad Blue Boys, φασιστικών αντιλήψεων και ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει τους οπαδούς της ΑΕΚ ως «ανθρώπινα σκουπίδια, ναρκομανούς, αριστερούς και αναρχικούς που ποδοπατούν κεφάλια και ρίχνουν μολότοφ»

by Times Newsroom

Ο Ντάβοριν Κάρατζιτς, δικηγόρος του ακροδεξιού συνδέσμου Bad Blue Boys (έχει υπερασπιστεί πολλά μέλη τους κατά καιρούς) της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, λίγες ώρες μετά την είδηση της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια και των αιματηρών επεισοδίων, είχε σπεύσει με ανάρτησή του να υπερασπιστεί τους δράστες με φασιστικής έμπνευσης σχόλια εναντίον των οπαδών της ΑΕΚ.

Είχε γράψει στο Facebook, ότι «οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι τα μεγαλύτερα ανθρώπινα αποβράσματα που υπάρχουν. Είναι ανθρώπινα σκουπίδια, ναρκομανείς, αριστεροί και αναρχικοί, που πετούν μολότοφ και ποδοπατούν κεφάλια», ενώ χαρακτήρισε υπερβολές τα όσα γράφονται στον ελληνικό Τύπο.

Η αντίδραση του Δικηγορικού Συλλόγου

Η κροατική ιστοσελίδα (INDEX) επικοινώνησε με τον Κροατικό Δικηγορικό Σύλλογο για το αν έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη εναντίον του Κάρατζιτς για τα σχόλιά του τα οποία όπως αναφέρει έτυχαν μεγάλης προβολής και στην Ελλάδα.

Ο ΔΣ στην Κροατία απάντησε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα του πειθαρχικού οργάνου για να διαπιστωθεί εάν θα υπάρξει δίωξη εναντίον του Κάρατζιτς.

«Σχετικά με την ερώτησή σας για τις αναρτήσεις του Ντάβοριν Κάρατζιτς, δικηγόρου στο Ζάγκρεμπ, ο οποίος στο προφίλ του στο Facebook αναφέρθηκε στη σύγκρουση μεταξύ οπαδών των συλλόγων της Ντιναμό και της ΑΕΚ, σας ενημερώνουμε ότι η Πειθαρχική Εισαγγελία του Κροατικού Δικηγορικού Συλλόγου έχει σχηματίσει επίσημα πειθαρχική έρευνα, βάσει των διατάξεων του Καταστατικού του Κροατικού Δικηγορικού Συλλόγου.

Θα διεξαχθούν έρευνες κατά του διορισμένου δικηγόρου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν λόγοι για τη λήψη απόφασης για κίνηση πειθαρχικής διαδικασίας», ήταν η απάντηση του δικηγορικού συλλόγου.

Έργα και ημέρες του Ντάβοριν Κάρατζιτς

Ο Ντάβοριν Κάρατζιτς είναι γνωστός για τις ακροδεξιές του απόψεις καθώς έχει διατελέσει και δημοτικός σύμβουλος με ακροδεξιό συνασπισμό ενώ και στην επαγγελματική του πορεία έχει αναλάβει την υπεράσπιση εκτός από τους φασίστες οπαδούς των Blue Bad Boys που έχουν μεγάλο ιστορικό βίας, και άλλους γνωστούς ακροδεξιούς και φασίστες.

Ανάμεσα στους γνωστούς πελάτες του ήταν ένας τραγουδιστής που είχε τραγούδι που εξυμνούσε τη δράση της φασιστικής Ουστάσα και εξυμνούσε τη σφαγή των Σέρβων, ένας ακροδεξιός χειρουργός που ζητούσε φακελάκι από ογκολογικούς ασθενείς, ένας νεοναζί που είχε ανάμειξη σε υπόθεση ναρκωτικών και πορνείας.

Όσο ήταν δημοτικός σύμβουλος είχε «ευχηθεί» στο Twitter στη δημοσιογράφο Ιβάνα Τόμικ να βιαστεί από μετανάστες, ενώ το 2021 είχε φωτογραφηθεί με τον γνωστό Γερμανό νεοναζί, Markus Frntice.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com