Δήμαρχος με τηλεργασία: Η Κισιμότο από το Βέλγιο εξελέγη στην Ιαπωνία

Η Κισιμότο ζει στην πόλη Λέβεν στο Βέλγιο την τελευταία δεκαετία, με τον σύζυγό της και τα δύο παιδιά τους και πλέον είναι η δήμαρχος της ιαπωνικής πόλης Σουγκινάμι, που έχει 500.000 κατοίκους

by Times Newsroom

Δήμαρχος ιαπωνικής πόλης από το Βέλγιο εξελέγη η Σατόκο Κισιμότο, που εκμεταλλεύτηκε τα εργαλεία που έδωσε η τηλεργασία εν μέσω πανδημίας για να διεξαγάγει την προεκλογική εκστρατεία της διαδικτυακά. Η Κισιμότο ζει στην πόλη Λέβεν στο Βέλγιο την τελευταία δεκαετία, με τον σύζυγό της και τα δύο παιδιά τους και πλέον είναι η δήμαρχος της ιαπωνικής πόλης Σουγκινάμι, που έχει 500.000 κατοίκους και απέχει πάνω από 5.800 μίλια από το σπίτι της.

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν όλα συνέβαιναν διαδικτυακά, η Σατόκο συμμετείχε ιδιαίτερα σε διαδικτυακές online δημόσιες συζητήσεις που γίνονταν στην Ιαπωνία, από το Λέβεν», δήλωσε ο σύζυγός της, Ολιβιέ Χέντεμαν, σε συνέντευξή του σε φλαμανδικό ραδιόφωνο. Η 46χρονη πολιτικός έγινε πολύ δημοφιλής με το προοδευτικό κίνημα στην Ιαπωνία και της ζήτησαν να κατέβει υποψήφια για τη δημαρχία στο Σουγκινάμι. Τις τελευταίες εβδομάδες του προεκλογικού αγώνα ταξίδεψε στην Ιαπωνία για να ολοκληρώσει την εκστρατεία.

Η Κισιμότο έζησε στην Ιαπωνία τα πρώτα 25 χρόνια της ζωής της. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στην Ολλανδία και αργότερα μετακόμισε στο Βέλγιο. Η ίδια ενδιαφέρεται για την πολιτική και έχει εργαστεί για λογαριασμό του Διακρατικού Ινστιτούτου Αμστερνταμ, ενώ έχει συμμετάσχει στη συγγραφή βιβλίου για τις εναλλακτικές στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Με την καμπάνια της κατάφερε να κερδίσει τον συντηρητικό αντίπαλό της που κατείχε το δημαρχιακό θώκο με διαφορά 200 ψήφων.

Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν «τεράστια έκπληξη», δήλωσε ο Χέντεμαν, ενώ η οικογένεια ακόμη προσπαθεί να αποφασίσει ποιο θα είναι το επόμενο βήμα, επειδή ο μικρότερος γιος του ζευγαριού πηγαίνει ακόμη στο σχολείο και μία μετεγκατάσταση δεν είναι στα σχέδιά τους.

Πλέον, ένα από τα ενδεχόμενα που συζητά η οικογένεια είναι να εγκατασταθεί η Κισιμότο στην Ιαπωνία και οι υπόλοιποι να την ακολουθήσουν αργότερα. «Ο μικρότερος γιος μας φοιτά ακόμη στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και έχει λίγα χρόνια μπροστά του. Οπότε η μετακόμιση στην Ιαπωνία δεν θα είναι εύκολη. Πρέπει να σκεφτούμε το θέμα», εξήγησε ο σύζυγός της.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com