Γεωργία: Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν ζητώντας ένταξη της χώρας στην Ε.Ε.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν επίσης την παραίτηση του πρωθυπουργού Ιρακλί Γκαριμπασβίλι, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνησή του δεν προώθησε επαρκώς τις προσπάθειες η Γεωργία να αποκτήσει καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ε.Ε.

by Times Newsroom

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες στην πρωτεύουσα της Γεωργίας Τμπιλίσι με αίτημα την ένταξη της χώρας τους στην Ε.Ε.. Η διαδήλωση έγινε μετά τη χορήγηση από τους ηγέτες της ΕΕ στην Ουκρανία και τη Μολδαβία καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ένωση, ενώ στη Γεωργία δόθηκε η προοπτική να λάβει επισήμως καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας μόλις φέρει εις πέρας μεταρρυθμίσεις.

Όπως μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης της Γεωργίας, οι διαδηλωτές ζητούσαν επίσης την παραίτηση του πρωθυπουργού Ιρακλί Γκαριμπασβίλι, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνησή του δεν προώθησε επαρκώς τις προσπάθειες η Γεωργία να αποκτήσει καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ε.Ε.

Διοργανωτές της διαμαρτυρίας που βρίσκονταν έξω από το κοινοβούλιο απηύθυναν αίτημα για μια μεταβατική κυβέρνηση. «Αν η κυβέρνηση δεν θέλει να ακούσει την επιθυμία του γεωργιανού λαού, εμείς θα (…) τους δείξουμε την οργή του γεωργιανού λαού, όπως δεν την έχουν ξαναδεί ποτέ πριν», είπε ένας ομιλητής στη διαδήλωση.

Η Γεωργία υπέβαλε τον Μάρτιο αίτημα στις Βρυξέλλες για τη χορήγηση καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ε.Ε., κάτι το οποίο ο Γκαριμπασβίλι είχε χαρακτηρίσει «ορόσημο» στην πορεία της χώρας προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com