Δύο γυναικοκτονίες μέσα σε μια μέρα καταγράφηκαν στο Βέλγιο – 21 από την αρχή της χρονιάς

Πώς έφτασαν στο σημείο να τις σκοτώσουν

by Times Newsroom

Η βία κατά των γυναικών είναι, δυστυχώς, ένα φαινόμενο που επικρατεί σε διεθνές επίπεδο. Τα στοιχεία που έρχονται στο φως από το Βέλγιο σοκάρουν, καθώς μόλις μέσα σε μια μέρα, στη Βαλλονία σημειώθηκαν δύο γυναικοκτονίες. Πρόκειται για την 26χρονη Αλεξάνδρα και την 41χρονη Ενζί, οι οποίες είναι πια νεκρές.

Το απόγευμα της Παρασκευής, η Αλεξάνδρα είχε πάει να πάρει τα τελευταία της πράγματα από τον πρώην σύντροφό της, τον 21χονο Ίθαν. Το ζευγάρι είχε χωρίσει μόλις λίγες εβδομάδες νωρίτερα. Η νεαρή μητέρα πέρασε κάποιες ώρες μαζί του, αλλά γύρω στη 1 τα ξημερώματα ο νεαρός εξοργίστηκε, όταν είδε ένα μήνυμα στο κινητό της Αλεξάνδρα, όπως αναφέρει το δίκτυο rtl.

O Ίθαν έσπρωξε την Αλεξάνδρα, εκείνη έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι. Έχασε τις αισθήσεις της και ο 21χρονος πρώην σύντροφός της, κάλεσε τους αστυνομικούς λέγοντάς τους: «Νομίζω ότι σκότωσα την πρώην κοπέλα μου», συμπληρώνει το rtl, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Η μητέρα ενός 4χρονου αγοριού υπέκυψε στα τραύματά της. Σήμερα, διενεργείται νεκροψία – νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της. Σε βάρος του άνδρα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Την ίδια ημέρα, η Ενζί δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι και εξέπνευσε τη νύχτα στο νοσοκομείο. Τα γεγονότα διαδραματίστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, γύρω στις 4:00 μ.μ.. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φέρεται πως το ζευγάρι καυγάδισε και ο άνδρας τη μαχαίρωσε πολλές φορές. Η Ενζί διακομίσθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

«Το θύμα κατέληξε το βράδυ της Παρασκευής, γύρω στις 23:45», δήλωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο Ντομινίκ Ντελαουέ, αναπληρωτής εισαγγελέας. Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε νεκροψία – νεκροτομή της σορού του θύματος. Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη την ίδια μέρα από την αστυνομία.

Από την αρχή της χρονιάς, στο Βέλγιο έχουν καταγραφεί έως τώρα 21 γυναικοκτονίες. Πρόκειται για σχεδόν τον ίδιο αριθμό με ολόκληρο το 2022 και το 2021.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com