Λάρισα – Ξυλοδαρμός αστυνομικού: Προφυλακιστέος ο 52χρονος – Δήλωσε μετανιωμένος

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 52χρονος που ξυλοκόπησε άγρια τη 43χρονη αστυνομικό στη Λάρισα, ενώ κατά την απολογία του, δήλωσε μετανιωμένος.

by Times Newsroom

Η 43χρονη αξιωματικός έχει δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας ήδη από το πρωί, πριν την απολογία του 52χρονου συζύγου της, μέσω του δικηγόρου της Διαμαντή Μπασαρά αναφέρει η ΕΡΤ.  Έγινε γνωστό ακόμη ότι την υπεράσπιση του άντρα αναλαμβάνει ο Αλέξης Κούγιας. Ζήτησε νέα προθεσμία για απολογία αύριο αλλά η ανακρίτρια δεν του την έδωσε.

Ο 52χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και ενδοοικογενειακή βία. «Ήμουν μεθυσμένος και δεν κατάλαβα ότι τη χτύπησα τόσο πολύ», ήταν τα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς.

Λίγο πριν περάσει το κατώφλι του ανακριτή ο 52χρονος δέχθηκε λεκτική επίθεση από πρόσωπο του φιλικού περιβάλλοντος της οικογένειας. Του απηύθυνε μάλιστα συγκεκριμένο ερώτημα «γιατί το έκανες;», χωρίς να λάβει κάποια απάντηση από τον επιχειρηματία, ο οποίος παρέμεινε σιωπηλός.

Λάρισα: O Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει τον κατηγορούμενο σύζυγό της

Τον 52χρονο που φέρεται να κακοποίησε βάναυσα τη 43χρονη σύζυγό του αστυνομικό, αναλαμβάνει ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας ο οποίος σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι «υπάρχει και μια αδικαιολόγητη σπουδή – βιασύνη να απολογηθεί ο κ. κατηγορούμενος σήμερα, ενώ το πενθήμερο, όπως προβλέπει η νομοθεσία, εκπνέει αύριο Τρίτη 8.8.2023 στις 23:59» χωρίς την παρουσία του ίδιου λόγω κωλύματος με άλλη υπόθεση που έχει αναλάβει. βΌπως ισχυρίζεται ο κ. Κούγιας: Η υπόθεση παρουσιάζει τεράστιο νομικό ενδιαφέρον, αφού αφενός εντός της δικογραφίας δεν υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση του ιατροδικαστού Λαρίσης κ Κραββαρίτη κι επομένως δεν έχει διαπιστωθεί ποιες είναι οι σωματικές βλάβες της παθούσης, αφετέρου γεννώνται τεράστια ερωτηματικά, πώς είναι δυνατόν για σωματικές βλάβες που προκληθήκαν με τα χέρια, να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, αφού νομολογιακά στη χειρότερη περίπτωση για τον κο κατηγορούμενο ο σωστός νομικός χαρακτηρισμός είναι της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Εκείνο, το όποιο παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον, είναι ότι οι συνάδελφοι της παθούσης δεν έχουν κατασχέσει το κινητό της τηλέφωνο, στο όποιο ο κ. κατηγορούμενος ανακάλυψε στις 3:30 ώρα τα ξημερώματα της Πέμπτης 3-8-23 μηνύματα, τα οποία το θύμα εκείνη την ώρα αντάλλασσε με πρόσωπο, το όποιο η αστυνομία αρνήθηκε να διαπιστώσει ποιο είναι (κατά τον εντολέα μου προκύπτει ότι είναι ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας) και έτσι στα πλαίσια μιας εντελώς μεροληπτικής εις βάρος του κου κατηγορούμενου διαδικασίας, την οποία ενορχήστρωσαν οι συνάδελφοι του θύματος ανώτεροι αστυνομικοί Λαρίσης, εμφανίζεται ο κατηγορούμενος ότι χωρίς κανένα λόγο και μόνο επειδή του ζήτησε διαζύγιο, προκάλεσε τις σωματικές βλάβες εις βάρος του θύματος»

Ο 52χρονος, μέσα από τα κρατητήρια, φέρεται να επιχειρεί να δικαιολογήσει κάτι που είναι αδικαιολόγητο και αποτρόπαιο. Υποστηρίζει: «Ημουν μεθυσμένος και δεν κατάλαβα ότι τη χτύπησα τόσο πολύ», γράφει το onlarissa.gr.

Και όλα αυτά την ώρα που το θύμα της βάναυσης επίθεσης δίνει μάχη μαζί με τους γιατρούς για να σώσει το νεφρό της που έχει πληγεί από τα χτυπήματα του τέως συζύγου. Εσωτερικά τραύματα έχουν υποστεί ο σπλήνας και η ουροδόχος κύστη, ενώ τα κατάγματα σε χέρια, πόδια και πρόσωπο φαίνεται πως είναι τα πιο «ανώδυνα» και «ακίνδυνα».

Λάρισα: Τι λένε τα παιδιά της αστυνομικού

«Δεν είχαμε δει τον μπαμπά να χτυπά τη μαμά. Φώναζαν και τσακώνονταν, αλλά δεν είχαμε δει κάτι, δεν τον είχαμε δει να τη χτυπάει. Δεν είχαμε καταλάβει τίποτα» φαίνεται να αναφέρουν τα παιδιά της 44χρονης αστυνόμου, που δέχθηκε τη βάναυση επίθεση από τον τέως σύζυγό της.

Αυτά τα λόγια, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, τα εκμυστηρεύτηκαν σε ψυχολόγους της ΕΛ.ΑΣ., που βρίσκονται μαζί τους προκειμένου να τα στηρίξουν ψυχολογικά και να εκμαιεύσουν πληροφορίες για την καθημερινότητά τους στο οικογενειακό περιβάλλον.

Την ίδια ώρα οι μαρτυρίες που έχουν συλλέξει αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση από το φιλικό, οικογενειακό και γειτονικό περιβάλλον αποκαλύπτουν ότι ο 52χρονος ιδιοκτήτης ταβέρνας στη Νεάπολη Λάρισας ήταν «προσεκτικός» και δεν προχωρούσε σε βίαιες επιθέσεις όταν στον ίδιο χώρο βρίσκονταν και τα παιδιά τους. Ζήλευε παθολογικά τη σύζυγό του και προκαλούσε συχνές σκηνές ζηλοτυπίας για ασήμαντες αφορμές και αιτίες, όπως από μια συνομιλία που είχε με συνάδελφό της έως μια ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την «επιβράβευση» ενός like! Σε κάποιες από αυτές η κατάληξη του καβγά ήταν κακοποιητική. Γείτονες του ζευγαριού ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι είχαν ακούσει συχνά καβγάδες αλλά και ήχους που παρέπεμπαν σε σωματικές επιθέσεις που συνοδεύονταν από κραυγές πόνου.

Τελευταία έμεναν δοκιμαστικά στο ίδιο σπίτι, ωστόσο η αστυνομικός διαπίστωσε πως τίποτα δεν είχε αλλάξει στο χαρακτήρα και τη συμπεριφορά του, με την παθολογική ζήλια του να είναι ανυπόφορη, και του είπε πως πρέπει να διακόψουν οριστικά. Αυτή η απόφασή της φαίνεται πως τον εξόργισε με αποτέλεσμα τη βάναυση επίθεση εναντίον της. Η αστυνόμος, λες και είχε προβλέψει την αντίδρασή του, είχε στείλει τα δύο παιδιά τους σε κατασκήνωση.
Για μία ώρα και ένα τέταρτο, από τις 03:00 έως τις 04:15, ο 52χρονος Κ.Μ. ξυλοκοπούσε την τέως σύζυγό του, την 44χρονη αστυνόμο Α’, υποδιοικητή Αστυνομικού Τμήματος στην περιοχή της Λάρισας. Ο δράστης τη χτυπούσε ακατάπαυστα με μπουνιές και κλοτσιές σε όλο της το σώμα, προκαλώντας της ρήξη ουροδόχου κύστης, νεφρού και σπλήνας και κατάγματα σε χέρια, πόδια, πρόσωπο, σιαγόνες και άλλα σημεία του σώματος.

«ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ», ΕΛΕΓΕ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ

Η μητέρα της αστυνόμου ανέφερε στους αστυνομικούς πως η κόρη της της έλεγε: «Μαμά, δεν τον αντέχω. Το καταλαβαίνεις; Μαύρισε μέσα η ψυχή μου, δεν αντέχω», με τη μητέρα της, χωρίς να ξέρει τι θα ακολουθούσε, να τη συμβουλεύει να κάνει υπομονή.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η αστυνόμος είχε υποβάλει μήνυση για απειλή στο παρελθόν στον τότε σύζυγό της, ιδιοκτήτη ταβέρνας στη Νεάπολη Λάρισας. Μετά από αυτό φαίνεται πως το ζευγάρι είχε πάρει διαζύγιο, αλλά το τελευταίο χρονικό διάστημα ο 52χρονος έκανε προσπάθειες επαναπροσέγγισης, τις οποίες αποδέχθηκε δοκιμαστικά η αστυνομικός.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com