Δυτική Όχθη : Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά του ισραηλινού στρατού

Φέρεται να εξαπέλυσε επίθεση με αυτοκίνητο.

by Times Newsroom

Ένας Παλαιστίνιος, ο οποίος φέρεται να εξαπέλυσε επίθεση με αυτοκίνητο, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, σκοτώθηκε σήμερα από πυρά του ισραηλινού στρατού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

“Πριν από λίγη ώρα, μια επίθεση με αυτοκίνητο συνέβη κοντά σε στρατιωτικό φυλάκιο κοντά στη διασταύρωση Αντοραγίμ. Στρατιώτες των IDF που δρούσαν στην περιοχή εξουδετέρωσαν τον τρομοκράτη”, τόνισε ο στρατός, ο οποίος δεν διευκρίνισε αν ο φερόμενος δράστης ήταν ζωντανός ή νεκρός.

Το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής ανακοίνωσε στη συνέχεια τον θάνατο και την ταυτότητα του φερόμενου ως δράστη, τον Άμρο Αμπού Χουσεΐν, ο οποίος σκοτώθηκε από πυροβολισμούς.

Η διασταύρωση Αντοραγίμ βρίσκεται στη νότια Δυτική Όχθη, ανάμεσα στη μεγάλη παλαιστινιακή πόλη της Χεβρώνας και τον ισραηλινό οικισμό Οτενιέλ.

Οι ισραηλινές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, Magen David Adom, ανακοίνωσαν ότι παρείχαν επί τόπου πρώτες βοήθειες σε τρεις ελαφρά τραυματισμένους και έναν τέταρτο με επίσης όχι σοβαρά τραύματα.

Η κατεχόμενη Δυτική Όχθη βιώνει μια απότομη αύξηση της βίας από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου.

Από τότε, τουλάχιστον 315 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί εκεί από στρατιώτες, και σε ορισμένες περιπτώσεις από Ισραηλινούς εποίκους, σύμφωνα με απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com