ΕΕ: Από τον ΓΓ της ΕΥΕΔ κλήθηκε ο πρέσβης του Κουβέιτ για την εκτέλεση επτά ατόμων

Οι εκτελέσεις συνέπεσαν με την επίσκεψη του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, στη χώρα.

by Times Newsroom

Ο Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης Στέφανο Σανίνο κάλεσε σήμερα τον ορισθέντα πρέσβη του Κουβέιτ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Ναουάφ Ν. Αλενέζι, για να εκφράσει τη λύπη της ΕΕ για την εκτέλεση επτά ατόμων (στο Κουβέιτ), οι οποίες συνέπεσαν και με την επίσκεψη του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, στη χώρα.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΕΥΕΔ, ο κ. Σανίνο επανέλαβε την αρχή της αντίθεσης της ΕΕ στη θανατική ποινή υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Τόνισε ότι τα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων βρίσκονται στον πυρήνα των εσωτερικών και εξωτερικών σχέσεων της ΕΕ. Τονίζεται επίσης ότι η ΕΕ θα συνεχίσει να εκφράζει τις ανησυχίες της σχετικά με την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους συνομιλητές της από το Κουβέιτ σε όλα τα επίπεδα και όλες τις περιστάσεις, μεταξύ των οποίων και στον τακτικό διάλογο ΕΕ-Κουβέιτ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com