Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη με θέα

Μία αναζήτηση της καλύτερης θέας και των πιο συναρπαστικών skywalks στην Ευρώπη. Ιδανικοί προορισμοί για επίδοξους ταξιδιώτες που… δεν φοβούνται τα ύψη!

by Times Newsroom

Οι σκάλες για την άβυσσο, Αυστρία

Αυτά τα 14 βήματα δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο. Ακόμα και ο δρόμος προς τα εκεί, μέσω της κρεμαστής γέφυρας, κάνει τα γόνατα να τρέμουν. Στο τέλος της γέφυρας βρίσκεται η σκάλα, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε μια γυάλινη πλατφόρμα – από όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τη θέα.

Skywalk στο Μπιόκοβο, Κροατία

Είναι το αρχιτεκτονικό αξιοθέατο του φυσικού πάρκου στο Μπιόκοβο: Το γυάλινο μπαλκόνι βρίσκεται πάνω σε έναν βράχο σε σχήμα πετάλου – έκταση 12 μέτρα, σε ύψος… 1000 μέτρων. Οι επισκέπτες που δεν υποφέρουν από υψοφοβία, μπορούν να απολαύσουν τη θέα πάνω από τη Ριβιέρα Μακάρσκα.

Skywalk στο Σίλτχορν, Ελβετία

Εδώ, στις ελβετικές Άλπεις γυρίστηκε το 1968 η ταινία του Τζέιμς Μποντ «Στην Υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότητας». Η πλατφόρμα αυτή, από όπου μπορεί να απολαύσει βέβαια κανείς το πανόραμα, κατασκευάστηκε μόλις το 2014. Οι τολμηροί επισκέπτες ανταμείβονται με μια μαγική θέα πάνω από τη Βέρνη.

Το «μπαλκόνι» AlpspiX, Γερμανία

Ένα αρχιτεκτονικό αξιοθέατο πάνω από τις γερμανικές Άλπεις είναι το “AlpspiX”. Η ατσάλινη κατασκευή έχει μήκος 13 μέτρων, ενώ τα γυάλινα τζάμια εγγυώνται μια καταπληκτική θέα πάνω από την κοιλάδα Χέλενταλ, περίπου ένα χιλιόμετρο κάτω από το μπαλκόνι…

Στέγκασταϊν, Νορβηγία

Τα βουνά και οι λόφοι της Νορβηγίας προσφέρουν συχνά εντυπωσιακή θέα. Στο δήμο Άουρλαντ μια ξύλινη ράμπα εκτείνεται περίπου 30 μέτρα πάνω από τις κορυφές των δέντρων, προσφέροντας μαγευτική θέα πάνω από το φιόρδ που βρίσκεται εκεί.

Ντόνι Μοράβα, Τσεχία

Χιονισμένη, η συγκεκριμένη κατασκευή προσφέρει ένα αρκετά παράξενο θέαμα από μόνη της… από τα τέλη του 2015 υψώνεται στο τουριστικό θέρετρο Ντόνι Μοράβα της Τσεχίας. Και το αποκορύφωμα: Μια τσουλήθρα μήκους 100 μέτρων οδηγεί σε ένα δίχτυ, σε ύψος 55 μέτρων – από εκεί έχει κανείς φυσικά υπέροχη θέα!

Πλατφόρμα στο ηφαίστιο Πουί ντε Ντομ, Γαλλία

Για όσους προτιμούν τα ηφαιστειακά τοπία, η περιφέρεια Ωβέρνη στη Γαλλία είναι το κατάλληλο μέρος. Το πιο διάσημο ηφαίστειο είναι το Πουί ντε Ντομ, ύψους 1465 μέτρων – τη θέα μπορεί κανείς και εδώ να απολαύσει από την πλατφόρμα που έχει στηθεί κάτω από την κορυφή του ηφαιστείου.

Πηγή: www.dw.com

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com