Έγκριση και ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου οργάνωσης του ΑΚΡΟΠΟΛ

Το έργο περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που σχετίζονται με την οργάνωση και πιλοτική λειτουργία του Κέντρου Πολιτισμού και Δημιουργίας ΑΚΡΟΠΟΛ

by Times Newsroom

Εγκρίθηκε και εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» το έργο «Οργάνωση και πιλοτική λειτουργία του Κέντρου Πολιτισμού και Δημιουργίας ΑΚΡΟΠΟΛ» ύψους €3,7 εκατομμυρίων.

Το έργο περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που σχετίζονται με την οργάνωση και πιλοτική λειτουργία του Κέντρου Πολιτισμού και Δημιουργίας ΑΚΡΟΠΟΛ, που ιδρύθηκε και εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και έχει την έδρα του στο αποκαταστημένο κτήριο του ιστορικού ξενοδοχείου Acropole Palace στην λεωφόρο Πατησίων στο κέντρο της Αθήνας. Το έργο αναμένεται να αποδώσει στο κοινό εξοπλισμένο και πλήρως λειτουργικό το ΑΚΡΟΠΟΛ, ενώ θα προσφέρει και σειρά δράσεων ανάδειξης του σύγχρονου πολιτισμού και της δημιουργικότητας, κατά την πιλοτική λειτουργία της υποδομής.

Συγκεκριμένα το έργο αφορά:

  • στην προμήθεια εξοπλισμού (τεχνολογικού, εκθεσιακού, γραφειακού και επίπλωσης, κ.α.),
  • στην εκπόνηση συμπληρωματικών μελετών,
  • στις προσλήψεις του αναγκαίου ΙΔΟΧ προσωπικού για την αρχική λειτουργία του φορέα,
  • στην υλοποίηση των πρώτων θεματικών εκθέσεων αλλά και των δύο μόνιμων εγκαταστάσεων, για το έργο του Σωτήριου Μαγιάση, αρχιτέκτονα του Acropole Palace, και για τον ρόλο του κτηρίου στα ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973,
  • στην οργάνωση ποικίλων εκδηλώσεων και πολιτιστικών δράσεων κατά το διάστημα της πιλοτικής λειτουργίας.

Κύριοι στόχοι του ΑΚΡΟΠΟΛ είναι η στήριξη, ανάπτυξη και ανάδειξη του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, καθώς και η δικτύωση των επαγγελματιών του Πολιτιστικού και Δημιουργικού Τομέα μεταξύ τους, αλλά και με φορείς του εξωτερικού, που θα προσφέρει ευκαιρίες διασύνδεσης, εξωστρέφειας και προβολής, δίνοντας με τον τρόπο αυτό, ώθηση στην ανάπτυξη της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας στην Ελλάδα, αλλά και στη διεθνή παρουσία της στο εξωτερικό.

Παράλληλα η υποδομή, θα λειτουργήσει και ως ένας νέος πυρήνας πολιτισμού στον άξονα της οδού Πατησίων, φέρνοντας το ευρύ κοινό σε επαφή με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και υπογραμμίζοντας, μέσω συνεργειών με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που βρίσκονται ακριβώς απέναντι, τους ισχυρούς δεσμούς της με την υλική και άυλη πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και με τις εφαρμοσμένες τέχνες, την τεχνολογία, την καινοτομία και τη δημιουργικότητα.

Παρουσιάσεις, αφιερώματα, φεστιβάλ, εκθέσεις, και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα τόσο γενικά για το ευρύ κοινό όσο και για επιμέρους κοινά, συμπληρώνουν τις δραστηριότητες του φορέα, η διοργάνωση των οποίων θα μπορεί να επεκταθεί και εκτός του κτηρίου, στους υπαίθριους χώρους του προαναφερθέντος πολιτιστικού τριγώνου.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης δήλωσε: «Με την ένταξη του έργου στο ΕΠΑνΕΚ, το ΑΚΡΟΠΟΛ εξοπλίζεται και οργανώνεται προκειμένου να ξεκινήσει η λειτουργία του. Το ΑΚΡΟΠΟΛ αφενός θα καλύψει ένα κενό στο πεδίο της πολιτιστικής στρατηγικής της χώρας που σχετίζεται με την ενδυνάμωση των δημιουργών και την ενίσχυση της πολιτιστικής μας εξωστρέφειας, και αφετέρου θα λειτουργήσει, συμπληρωματικά με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και άλλα πολιτιστικά και αρχιτεκτονικά σημεία ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή, στην ενίσχυση του πολιτιστικού αποτυπώματος του άξονα της λεωφόρου Πατησίων και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των Αθηναίων.»

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com